1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä, Soite

Soite irtisanoi viimein kyytikeskussopimuksen – Speys jatkaa kyytien välittämistä silti kesän loppuun

Irtisanominen viivästyi oikaisuvaatimuksen takia.

Keski-Pohjanmaan sote-yhtymä Soite on irtisanonut kohutun kyytikeskussopimuksen Speys Oy:n kanssa. Speys jatkaa vanhusten ja vammaisten kyytien välittämistä kesän loppuun, sillä sopimuksella on puolen vuoden irtisanomisaika. Soite päätyi irtisanomiseen, koska se oli tyytymätön Speysin toimintaan.

Speys alkoi syyskuussa pyörittää uutta kyytikeskusta, jonka kautta vanhukset ja vammaiset tilaavat kyytejä. Pian alkoi kertyä palautetta, jonka mukaan ajot myöhästelivät ja jäivät joissakin tapauksissa kokonaan tulematta.

Asiakkaat ovat kertoneet, että kyytien saapumisissa on ollut ongelmia myös tänä vuonna.

Soite päätti jo lokakakuun lopulla, että sopimus Speysin kanssa irtisanotaan. Varsinainen irtisanominen kuitenkin viivästyi oikaisuvaatimuksen takia.

Soite kilpailuttaa kyytikeskuksen toiminnan uudelleen. Speys on aiemmin kertonut, että se aikoo osallistua uuteenkin kilpailutukseen.

Kerttu Rantala, 95, jännittää yhä kauppareissujen sujumista uuden kyytisysteemin takia – "Aattelin, että kun pääsen kotiin, niin sitten itken"
Soite irtisanoo kiistellyn kyytikeskussopimuksen Speysin kanssa
Vanhusten kyytipalvelu pantiin uusiksi säästöjen toivossa – alkuvaiheessa pieleen meni lähes kaikki
Kyytikeskus Soiten hallituksessa: paljon puhetta, ei vielä päätöstä
Uusi kyytikeskus on 95-vuotiaan mielestä fiasko: "Oon jo tarjonna ihtiä muitten kyytiin, kun luulin, että se on taksi"
Kokkolan taksit hylkäävät Soiten Kyytikeskuksen välittämiä kyytejä
Sapiskaa saanut kyytikeskusyrittäjä: "Emme harhauttaneet Soiten tarjouskilpailussa – nyt kuljetukset toimivat"
Kritiikki Soiten kyytikeskusta kohtaan kovenee, hallituksesta vaaditaan sopimuksen purkua – "Selkeästi on annettu väärää tietoa kun teimme päätöstä"
"Pertsan" pitää nyt osata tilata taksikyytinsä itse – äiti moittii kuljetusuudistusta vammaiselle vaikeaksi Kritiikki Soiten kyytikeskusta kohtaan kovenee, hallituksesta vaaditaan sopimuksen purkua – "Selkeästi on annettu väärää tietoa kun teimme päätöstä"