1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Uganda

Yle Ugandassa: Murhamysteeristä kirjoittanut toimittaja vapautettiin

New Visionin vapautetun toimittajan esimies Felix Osike sanoo Ylelle, että Etukuria ei ollut enää syytä pitää pidätettynä.

Kuvakaappaus newvision.co.ug -nettisivustolta. Kuva: www.newvision.co.ug

KAMPALA Suomalaisen liikemiehen kuolemaan liittyvistä yksityiskohdista laajan artikkelin kirjoittanut ugandalaistoimittaja Charles Etukuri on vapautettu Kampalassa.

Etukurin esimies Felix Osike vahvisti asian Ylelle Kampalassa. Turvallisuuspalvelu vapautti Etukurin ilman syytteitä, New Vision kertoo.

New Vision -lehti kertoi toimittajansa vapauttamisesta maanantaina. Etukuri vapautettiin maanantaina illalla, ja hän kertoo olosuhteista sieppauksen aikana lehden tiistaisessa jutussa (siirryt toiseen palveluun).

Etukuri sanoo New Visionin tuoreessa jutussa, että turvallisuuspalvelu uskoi hänen "tehneen yhteistyötä tappajien kanssa".

Tapauksen tutkinta on vielä kesken, eikä ole vielä varmaa, että kyseessä olisi murha.

– He luulivat, että tiedän enemmän kuin olin kirjoittanut, Etukuri sanoo lehdessä.

Etukuri pidätettiin viime keskiviikkona.

Esimies: "Jutun tiedot pitivät paikkansa"

Charles Etukuri kirjoitti laajan artikkelin suomalaisliikemiehen kuolemasta pian tapahtumien jälkeen. Artikkeli julkaistiin Saturday Vision -lehdessä 9. helmikuuta (siirryt toiseen palveluun).

Etukuri paljasti artikkelissaan, että suomalainen liikemies oli matkustanut Ugandaan yhdessä entisen ministerin Suvi Lindénin (kok.) kanssa. Artikkelissa kerrottiin, että liikemies esitti lentokentällä väärennetyn kutsukirjeen. Tämän jälkeen hänet otettiin kiinni ja kuljetettiin hotelliin, jossa hän kuoli epäselvissä olosuhteissa.

Felix Osike sanoo Ylelle, että artikkelin tiedot pitivät paikkansa. Osiken mukaan kuulustelijat tivasivat Etukurilta, mistä hän oli saanut yksityiskohtaiset tietonsa.

Lehti ehti viedä oikeuteen

Etukuri vapautettiin kuulustelujen jälkeen, kun Osiken mukaan oli havaittu, että artikkelin tiedot pitivät paikkansa.

– He päättivät, ettei Etukuria ollut enää syytä pitää pidätettynä, Osike sanoo.

New Vision -lehti vei asian myös oikeuteen, mutta Etukuri vapautettiin ennen oikeuden päätöstä.

Vielä maanantaina aamupäivällä poliisin tiedotustilaisuudessa Etukurin tilanne oli epäselvä. Polisin tiedottaja sanoi medialle, ettei poliisi tiedä, missä toimittajaa pidetään.

Lisää aiheesta:

Suomalaisen liikemiehen kuolemasta Ugandassa kirjoittanut toimittaja siepattiin – Turvallisuusministeri kiistää