Luulitko, että nyt on kylmä? Hyytävämpää on tulossa – Katso, kuinka pakkaset vyöryvät Siperiasta Suomen ylle ensi viikolla

Etelä-Suomessa lämpötila voi laskea jopa 20–30 pakkasasteeseen, mikä on ajankohtaan nähden harvinaista.

Kotimaa
Ennusteanimaatio 20.-26.2.2018
Ennusteanimaatio 20.-26.2.2018

Tällä viikolla moni on saanut tuta rapsakan pakkassään, mutta ensi viikon alussa on syytä varautua entistäkin ankarampiin pakkasiin.

Ylen meteorologi Joonas Koskela kertoo, että Venäjältä Siperiasta virtaa silloin Suomeen hyvin kylmää ilmaa. Kovimmat pakkaset osuvat maan etelä- ja keskiosiin. Lapissa ilmamassa on lauhempaa.

– Öisin voi olla jopa 20–30 miinusastetta, paikoin ehkä kylmempääkin. Kaikkein kylmin päivä näyttää olevan keskiviikon vastainen yö, Koskela sanoo.

Päivisin pakkaslukemat pysyttelevät 10–20 miinusasteessa, koska aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta. Pakkasen purevuutta voi kuitenkin lisätä alkuviikolla idästä puhaltava tuuli.

– Tuuli lisää pakkasen purevuutta, vaikka aurinko päivisin vähän lämmittäisikin.

Koskela sanoo, että pakkaskelit näyttävät jatkuvan niin pitkään kuin ennusteet tällä hetkellä jaksavat näyttää.

– Ensi viikko on kyllä varmasti pakkasviikko. Talvinen sää siis jatkuu, Koskela toteaa.

Ilmatieteen laitoksen (siirryt toiseen palveluun) mukaan helmikuun lopulla yli 20 asteen pakkaset ovat etelärannikon tuntumassa poikkeuksellisia. Esimerkiksi Helsingissä viime vuoden helmikuussa lämpötila oli matalimmillaan -13,7 astetta.

Lue myös:

Pakkaset jäädyttävät vesiputkia: ”Avotulella ei kannata alkaa sulattaa”

Talvilomaviikko tarjoilee kylmää, mutta aurinkoista kyytiä