1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Syyrian sisällissota

Venäjä myönsi kymmenien kansalaistensa haavoittuneen Syyriassa

Venäjän ulkoministeriön mukaan haavoittuneiden ja kuolleiden venäläisten joukossa ei ole sotilaita.

Syyrian sisällissota
Venäjän ulkoministeriö Moskovassa.
Venäjän ulkoministeriö Moskovassa.Artyom Korotayev / AOP

Kymmeniä venäläisiä on haavoittunut tässä kuussa Syyriassa, sanoi Venäjän ulkoministeriö tiistaina. Ministeriö painotti kuitenkin, että Syyriassa haavoittuneiden ja muutaman kuolleen joukossa ei ole venäläisiä sotilaita. Se ei myöskään kertonut, milloin haavoittumiset olivat tapahtuneet.

Uutistoimisto Reuters kertoi muutama päivä sitten, että arviolta 300 venäläistä turvallisuusyrityksen palkkasotilasta on joko kuollut tai loukkaantunut Syyriassa viime viikolla käydyssä taistelussa.

Venäjä ei tuolloin kommentoinut väitettä, mutta ulkoministeriö sanoi, että mahdollisesti viisi Venäjän kansalaista on saanut surmansa Yhdysvaltojen ilmaiskussa Syyriassa 7. helmikuuta. Venäjän mukaan surmansa saaneilla ei ollut tekemistä armeijan kanssa.

Venäjällä on liikkunut viime aikoina uutisia Syyriassa kuolleista venäläisistä palkkasotilaista.

AFP:n mukaan esimerkiksi Rjazanin alueen ortodoksinen kirkko julkaisi sunnuntaina internetsivuillaan uutisen paikallisesta Aleksei Mitinistä, joka olisi haavoittunut sotilastoiminnassa ja kuollut sairaalassa. Myöhemmin julkaisua oli muutettu.

Myös paikallisen sotilashenkilön Facebook-päivitys oli aluksi kertonut Mitinin loukkaantuneen Syyriassa, mutta myöhemmin päivitys oli kadonnut.

Muun muassa AP, BBC (siirryt toiseen palveluun) ja CNN (siirryt toiseen palveluun) ovat haastatelleet Syyriassa kuolleiden taistelijoiden perheenjäseniä.

Lue myös:

Reuters: Noin 300 venäläisyrityksen palkkasotilasta kuollut tai loukkaantunut Syyriassa

Venäläistaistelijat jäivät Yhdysvaltain johtaman liittouman ilmaiskun uhreiksi

Lähteet: AFP, TASS, AP, YLE UUTISET

Lue seuraavaksi