Hyppää sisältöön

Kysely: Monitoimijäähalli pitäisi rakentaa Lappeenkadulle

Lappeenkatu on suosituin ehdokas monitoimijäähallin paikaksi. Toiseksi mieluisin on nykyinen paikka eli Kisapuisto.

Nykyisen jäähallin paikka on toiseksi suosituin paikkavaihtoehto uudelle monitoimijäähallille. Kuva: Petri Kivimäki /Yle

Lappeenrannan kaupunki kartoitti ihmisten mielipiteitä uuden monitoimijäähallin paikkatoiveista. Suosituin paikka eli Lappenkatu sai 40 prosenttia annetuista äänistä. Kyselyyn vastasi 1166 ihmistä.

Toiseksi suosituin vaihtoehto on nykyinen paikka eli Kisapuisto runsaan 26 prosentin kannatuksella. Vähiten ääniä saivat Prisman lähialueiden sekä Armilan sijaintivaihtoehdot.

Julkisilla myös konserttiin

Vastaajat arvostavat mahdollisuutta kulkea hallille kävellen tai pyörällä. Suurin osa vastaajista haluaisi monitoimijäähalliin myös konsertteja, messuja ja jääurheilun lisäksi muutakin urhelua sekä näihin liittyvää oheistoimintaa.

Kaupunkikehityksen toimialajohtaja Pasi Leimi kertoo Lappeenrannan kaupungin lähettämässä tiedossa, että kyselyn tuloksia arvioidaan, kun monitoimijäähallin sijaintipaikkaa selvitetään tarkemmin.

– Vastausten perusteella voi ennakoida, että jos halli olisi nykyistä lähempänä ja palvelutarjonta monipuolisempaa, käyttäjämäärä lisääntyisi huomattavasti, Leimi sanoo.

Jos halli olisi nykyistä lähempänä ja palvelutarjonta monipuolisempaa, käyttäjämäärä lisääntyisi huomattavasti.

Pasi Leimi

Lappeenrannan kaupunginvaltuusto on antanut elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialalle tehtäväksi selvittää uuden monitoimijäähallin paikka yhdessä Lappeenrannan Toimitilat Oy:n ja liikuntatoimen.

Sijaintivaihtoehdot ovat nykyinen Kisapuiston alue, Kivenkadun lähialue kauppakeskus Prisman läheisyydessä, Opintien eli Lappeenrannan kaupungin teknisen varikon lähialue kauppakeskus Prisman läheisyydessä, katettu Lappeenkatu kauppakeskus Gallerian ja Snellmaninkadun välissä sekä Armilan alue.