1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kouvola

Oluttuoppi kädessä katsomossa? KooKoon toimitusjohtaja ei innostu, faniryhmä haluaisi kokeilla

Rajatulla katsomoalueella voi jatkossa anniskella mitä tahansa alkoholia.

Ainakin kuusi liigaseuraa on kiinnostunut katsomotarjoilusta. Kuva: Laura Tolonen / Yle

Tulevatko oluttuopit ja lonkerolasit KooKoon katsomoihin? Uusi alkoholilaki antaisi siihen mahdollisuuden nyt, kun Valvira on tarkentanut lain soveltamista urheilu- ja kulttuuritapahtumissa.

KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa ei äkkiseltään innostu ajatuksesta. Hän sanoo, ettei KooKoon kotihalli tahdo soveltua alkoholitarjoiluun katsomoissa.

– Meillä on erilainen halli moneen muuhun joukkueeseen verrattuna, eli katsomosta ei pääse poistumaan käytävälle, vaan meillä poistutaan tasanteelle.

Tasanne on Välimaan mukaan ahdas, ja sitä on hankala valvoa.

– Ja mikä katsomon monista lohkoista valjastettaisiin K18-alueeksi? Miten se rajataan? Puhutaan kuitenkin kahdestatoista rivistä rappusineen. Paljon on selvitettävää ja pohdittavaa.

Toimitusjohtaja Sakari Välimaa sanoo, että katsomotarjoilu aiheuttaisi paljon päänvaivaa. Kuva: Aleksi Taponen/Yle

Kuusi liigajoukkuetta hakemassa lupaa

Lännen Media (siirryt toiseen palveluun) uutisoi tammikuussa, että ainakin kuusi jääkiekon liigajoukkuetta olisi valmis hakemaan lupaa katsomoanniskeluun. Lännen Median mukaan Joukkueet ovat HPK, Vaasan Sport, Pelicans, Mikkelin Jukurit, JYP ja TPS.

KooKoon Välimaan mielestä katsomoanniskelu saattaa tuoda lisää tuloja seuralle, mutta vain vähän. Hän ei usko, että oluttarjoilu toisi katsomoihin suuria yleisöryntäyksiä.

– Eipä marketeissakaan lonkeron ja vahvojen oluiden ilmaantumisen jälkeen ole tarvittu suuria määriä järjestyksenvalvojia väkeä suitsimaan. Suomalainen tulee jääkiekko-otteluun muiden asioiden vuoksi kuin humaltumismielessä.

Kouvolan jäähallissa on nyt noin 400 sellaista katsojapaikkaa, jossa on anniskelualue ja näkymä kaukaloon.

– Onko suuremmalle määrälle edes tarvetta? Sitäkin pitää miettiä, Välimaa sanoo.

"Siellähän porukka on kaljakuppilan puolella"

KooKoon faniryhmässä anniskelukatsomot ovat herättäneet vilkasta keskustelua.

– Kyllä sitä porukkaa löytyy, jotka haluaisivat ottaa olutta pelin aikana, kertoo Kuudennen Kenttäpelaajan puheenjohtaja Aki Paalanen.

Nykyiset Kouvolan jäähallin anniskelupaikat ovat Paalasen mukaan suosittuja.

– Monesti tulee huomattua, että siellähän se porukka on päädyssä peliä katsomassa kaljakuppilan puolella.

KooKoon varovaiselle suhtautumiselle uudistusta kohtaan löytyy fanilta ymmärrystä, mutta Aki Paalasen mukaan asiaa kannattaisi kokeilla.

– Sittenhän sen näkisi mikä on suosio. Tulisihan siitä myös lisää tuottoa seuralle. Voisi se tuoda sellaista uutta väkeä pelejä katsomaan, joilla on tarkoitus pelin jälkeen jatkaa illanviettoon kaupungille.