HS-Gallup: Kokoomus säilytti suurimman puolueen aseman

Muutokset ovat kautta linjan hyvin pieniä lehden teettämässä kyselyssä.

Suomen poliittiset puolueet
puolueiden logoja
Yle Uutisgrafiikka

Kokoomus on yhä Suomen suosituin puolue, ilmenee Helsingin Sanomien (siirryt toiseen palveluun) tekemästä gallupista. Muutokset edelliseen kyselyyn ovat kautta linjan varsin vähäisiä.

Vastaajista 21,7 prosenttia kannattaa Kokoomusta. Toiseksi suosituimman puolueen asemassa on SDP 19 prosentin kannatuksella. Keskustan kannatus nousi hieman 16,3 prosenttiin, kun edellisessä kyselyssä vastaava lukema oli 15,6 prosenttia.

Suurin yksittäinen muutos edelliseen lehden teettämään mittaukseen on vihreiden kannatuksen heikkeneminen noin prosenttiyksiköllä. Vihreitä kannattaisi nyt 14,4 prosenttia vastaajista, kun edellisessä kyselyssä lukema oli 15,5 prosenttia.

Perussuomalaisten kannatus on kyselyn mukaan nyt 8,6 prosentissa. Vasemmistoliitto on yhä perussuomalaisten edellä 9,1 prosentin kannatuksella. Perussuomalaisista eronneet siniset saavat 1,3 prosentin kannatuksen. Rkp:n ja kristillisten kannatuksessa ei ole juuri muutoksia.

Kantar TNS teki tutkimuksen Helsingin Sanomien pyynnöstä. Tutkimukseen haastateltiin 2 386 ihmistä 22. tammikuuta ja 15. helmikuuta välisenä aikana. Suurimpien puolueiden kohdalla tutkimuksen virhemarginaali on noin kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.