Mediakonserni Keskisuomalainen lähes tuplasi tuloksensa – korottaa myös osinkoaan

Tulevalla kaudella Keskisuomalainen aikoo kasvattaa kiinteistöliiketoimintaansa vuokraamalla ja myymällä kiinteistöjään.

Tulostiedot
Keskisuomalainen-konserni vähentää väkeä paikallislehdistään.
Keskisuomalaisen pääkonttori Jyväskylässä.YLE Keski-Suomi / Alpertti Rieskjarvi

Mediakonserni Keskisuomalaisen liikevaihto ja tulos kasvoivat reippaasti viime vuonna. Yhtiön liikevaihto oli 174 miljoonaa (152 Me v. 2016) ja tulos nousi 14,5 miljoonaan euroon.

Konsernin liikevaihto kasvoi 14,5 prosenttia ja tulos parani yli 84 prosenttia. Osaketta kohti tulosta kertyi 1,35 euroa (v. 2016 0,74 e).

Yhtiön johto kertoo kasvun syiksi kulukurin ja onnistuneet yritysostot. Liikevaihtoa lisäsi viime vuonna etenkin lahtelaisen Mediatalo ESA:n osto. Tulosta nostivat yhtiön mukaan merkittävästi omaisuuserien myynti ja rahoituskulujen lasku.

Jatkossa panoksia kiinteistöliiketoimintaan

Keskisuomalainen Oyj aikoo palkita hyvästä tuloksesta myös osakkeenomistajia. Yhtiön hallitus esittää yhtiökokoukselle osingoksi 0,70 euroa.

Kuluvana vuonna kiinteistöliiketoiminnasta on kasvamassa yhtiölle uusi kivijalka. Tulevan kauden tavoitteena on tehostaa yhtiön omistamien kiinteistöjen käyttöä omaa toimintaa tiivistämällä ja myymällä ja vuokraamalla liiketoiminnasta vapautuvia kiinteistöjä.

Keskisuomalainen on viime vuosina laajentanut toimintaansa yritysostoilla, ja se omistaa paitsi mediatoimintaa myös kiinteistöjä ja tonttimaata useilla paikkakunnilla.

Konserni kustantaa muun muassa seitsemää seitsenpäiväistä lehteä, kahta kuusipäiväistä lehteä, yli 40:ää paikallis- ja kaupunkilehteä sekä useita ammattilehtiä. Lisäksi sen sarkaa ovat esimerkiksi paino- ja markkinatutkimuspalvelut.

Työntekijöitä Keskisuomalainen Oyj:ssä on noin 1800.