Sunny Car Centerin konkurssipesällä miljoonia velkaa useille yhtiöille ja neljälle entiselle työntekijälle

Sunny Car Centerin konkurssipesä on jättänyt jälkeensä suuren joukon velkojia. Heidän mahdollisuutensa saada rahansa takaisin näyttävät olemattomilta.

Sunny Car Center
Sunny Car Centerin tolppa Hämeenlinnassa
Timo Leponiemi / Yle

Neljä Sunny Car Centerissä ollutta työntekijää perää yhtiöltä yhteensä lähes 88 000 euron palkkasaataviaan. Palkkasaatavat ovat kuitenkin vain murusia siitä, mitä eri yhtiöt ovat Sunny Car Centeriltä saamassa. Suurin velkoja on jättiyhtiö Siemens, jolla on vahvistamattoman pesäluettelon mukaan saatavia reippaasti päälle 4,36 miljoonaa. Siemens aikoo myös valvoa saataviaan.

Siemensin ohella pesäluettelon mukaan saatavia on vakuutusyhtiö Pohjantähdellä 1,6 miljoonaa, Parma Oy:llä 744 000 ja Lemminkäisellä 600 000 sekä kahdella pankilla yhteensä yli 200 000 euroa. Näiden lisäksi on saamisia myös pienemmillä yhtiöillä.

Maksamatta on edelleen myös kuuluisa Sunny Car Centerin mainostolppa.

Rahaa vähän, velkaa paljon

Vahvistamaton konkurssipesän luettelo varoista ja veloista antaa lohduttoman kuvan niille, jotka velkojaan perivät. Velkaa on 11 659 862,42 euroa. Varoja on vastaavasti 19 921,89 euroa. Summat tosin perustuvat kohtuullisen vanhaan, vuonna 2015 tehtyyn luetteloon pesän veloista.

Luettelon mukaan pelkästään tilivelkoja on 384 000 euroa. Tilivelkoja kaipaavat esimerkiksi useat jääurheiluseurat. HPK Liiga Oy:llä on saatavia yli 50 000 euroa. Myös Kouvolan edustusjääkiekko Ry, KooKoo Hockey, Rauman Lukko Oy, Oulun Luistinseura ja Jyväskylän JYP löytyvät autokaupan pesäluettelon tilivelkojien listalta.

Kaikkiaan samalla listalla on urheiluseurojen ja -yhtiöiden lisäksi 29 muuta yhtiötä. Summat vaihtelevat muutamista satasista lähes 60 000 euroon.