Värjääntyneestä vedestä varoittelu loppumassa tältä erää Kuopiossa – tällä viikolla vielä pelko vedenlaatuhäiriöistä

Itkonniemen saneerattu päävesijohto otetaan käyttöön tällä viikolla.

Kuopio
Vettä vesihanasta lasketaan juomalasiin.
Antti Heikinmatti / Yle

Kuopion Vesi muistuttaa, että alkaneella viikolla kaupungin keskustassa ja lähikaupunginosissa saattaa ilmetä häiriötä vesijohtoveden laadussa. Värjääntyneen veden riski on koholla laajalla alueella Haapaniemeltä Julkulaan ja Päivärantaan saakka.

Syksyllä alkanut Itkonniemen ja Kelloniemen välisen päävesijohdon saneeraus on edennyt vaiheeseen, jossa Kuopion Vesi on ryhtynyt valmistelemaan uuden johdon käyttöönottoa. Tämä voi aiheuttaa vedenlaatuhäiriöitä. Käyttöönotto alkaa myöhään maanantai-iltana ja suurin riski vedenlaatuhäiriöille on tiistaina ja keskiviikkona.

Kuopion Vesi on varoitellut mahdollisista vedenlaatuhäiriöistä urakan eri vaiheissa. Tämä viikko on kuitenkin tällä tietoa viimeinen, jolloin riski värjääntyneestä vedestä on koholla. Urakan viimeistelytöitä jatketaan vielä kevään ajan.

Vedenlaatuhäiriöt ovat olleet Kuopiossa syksystä lähtien iso puheenaihe. Häiriöitä ei ole läheskään aina ilmennyt varoittelusta huolimatta, mutta syys-lokakuussa oli aika-ajoin odotettua laajempiakin häiriöitä.