Kolme influenssapotilasta teho-osastolla Turussa – iäkkäät sairastuneet rokotuksista huolimatta

B-influenssaa on kolminkertainen määrä viime vuoden alkuun verrattuna.

influenssa
Nainen niistää.
Henrietta Hassinen / Yle

Turun yliopistollisen keskussairaalan teho-osastolla on hoidossa kolme B-influenssatapausta. Virusvarmistettuja B-influenssatapauksia on ollut Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä tänä vuonna 592 kappaletta. Määrä on ennätyksellisen korkea. Tiedot ilmenevät sairaanhoitopiirin influenssaraportista.

Pelkästään tammi-helmikuussa tapauksia on ollut kolminkertaisesti viime vuoden määrään verrattuna.

B-influenssa on kuormittanut erityisesti avohoidon vastaanottoja. Työpaikoilla ja kouluissa on runsaasti poissaoloja influenssan ja virushengitystieinfektioiden takia. Useista pitkäaikaishoitolaitoksista on raportoitu B-influenssaepidemioita, joissa yli puolet iäkkäistä asukkaista saattaa olla sairastunut rokotuksesta huolimatta.

Myös RSV-tapausten määrät ovat pysyneet korkeana. RSV on kuormittanut runsaasti erityisesti lasten vuodeosastoja ja lasten teho-osastoa.

A-influenssaepidemia on sen sijaan pysynyt rauhallisena. Tähän mennessä virusvarmistettuja tapauksia on ollut murto-osa viime vuoden epidemiaan verrattuna. Teho-osastohoitoa on tarvinnut yksi potilas, jolla oli sekä A- että B-influenssa.