1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Eläinsuojelulaki

Katso A-Talk suorana klo 21: Uusi eläinsuojelulaki – parempi pihvi?

Illan A-studio: Talkissa keskustellaan siitä, parantaako valmisteilla oleva eläinsuojelulaki tuotantoeläinten oloja.

A-talk: Uusi eläinsuojelulaki, parempi pihvi?
A-talk: Uusi eläinsuojelulaki, parempi pihvi?

Yli seitsemän vuotta valmisteltu eläinsuojelulain uudistus on nyt lausuntokierroksella.

Eläinsuojelujärjestöt ovat kritisoineet lakiesitystä. Niiden mielestä laki ei merkittävästi tule kohentamaan tuotantoeläinten elinoloja. Yksi kiistakysymyksistä on se, miten jatkuvan juomaveden saanti tulisi lakiin kirjata. Lisäksi eläinsuojelujärjestöt ovat vaatineet porsitushäkeistä ja parsinavetoista luopumista.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä on aiemmin sanonut Ylelle, että esimerkiksi parsinavetat ovat väistyvä eläintenpitomuoto.

Lain valmistelussa tasapainoillaankin tuotantoeläinten hyvinvoinnin ja kustannuspaineiden välillä. Nykyinen hallitus on luvannut hallitusohjelmassaan, ettei tuottajien kustannuksia nosteta.

**Illan A-studio: Talkin vieraina ovat maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.), kansanedustaja Emma Kari (vihr.), Animalian toiminnanjohtaja Heidi Kivekäs ja MTK:n eläinlääkäri Leena Suojala. Yle TV1 klo 21. Jan Andersson juontaa. #yleastudio **

Lue myös:

Pidetäänkö emakkoa porsitushäkissä 10 päivää vai 5 viikkoa? MTK:n väite Ylen jutussa jäi kaivelemaan, sika-asiantuntijat oikovat

Uuden eläinsuojelulain 5 kipukohtaa - Yle julkistaa salaa kuvattuja videoita eläintiloilta