Suvi Lindén palasi Suomeen: "Ei ole mitään lisättävää"

Lindén on ollut julkisuudessa niukkasanainen Ugandan tapahtumiin liittyen. STT tavoitti ex-ministerin Helsinki-Vantaan lentokentältä.

Suvi Lindén
Suvi Lindén Helsinki-Vantaan lentoasemalla.
Suvi Lindén Helsinki-Vantaan lentoasemalla 22. helmikuuta.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Uganda-vyyhdin seurauksena otsikoihin noussut entinen kokoomusministeri Suvi Lindén on saapunut Suomeen. STT tavoitti Lindénin Helsinki-Vantaan lentokentällä, josta hän jatkoi matkaansa kotikaupunkiinsa Ouluun.

Lindén on ollut julkisuudessa niukkasanainen sen jälkeen, kun selvisi, että hän oli ollut Ugandassa yhteisellä matkalla hotellihuoneesta kuolleena löytyneen suomalaisen liikemiehen kanssa. Hän on kirjoittanut Facebookissa olleensa Ugandassa tietoyhteiskunnan edistämiseen liittyvissä tehtävissä.

Ennen paluutaan Afrikasta Suomeen Lindén oli konferenssissa Egyptissä. Torstaina hän saapui Helsinki-Vantaalle ja nousi illalla Ouluun lähtevälle lennolle.

Lindén saapui lähtöportille minuuttia ennen lennon virallista lähtöaikaa, siinä vaiheessa, kun muut matkustajat olivat jo menneet koneeseen. Ex-ministerin antaessa passinsa tarkastettavaksi STT tiedusteli Lindénin näkemystä Uganda-jupakkaan.

– Minulla ei ole mitään lisättävää siihen, mitä julkisuudessa on minun osaltani tiedotettu, Lindén sanoi ennen kuin jatkoi matkaansa käytävää pitkin lentokoneeseen.

Lindén ei ole vieläkään kommentoinut esimerkiksi sitä, tiesikö hän matkakumppaninsa tekevän yhteistyötä asevalmistaja Patrian kanssa.

Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo on sanonut, ettei Lindénillä ole mitään tekemistä Patrian kanssa.

Lue lisää:

Lindén selittää taas Ugandan-matkaansa: Tavoitteena oli ymmärtää Ugandan tietoyhteiskunnan tasoa

Tämän tiedämme nyt Uganda-vyyhdistä – moni asia vastausta vailla