1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. jääkärit

Jääkäreiden kotiinpaluuta muistetaan Vaasassa – katso puolustusvoimien juhlaparaati suorana alkaen kello 10.50

Puolustusvoimat juhlistaa jääkäreiden kotiinpaluun 100-vuotisjuhlaa Vaasassa tänään. Yle näyttää sotilasparaatin ja ohimarssin suorana.

Jääkärijuhlan paraatikatselmus ja ohimarssi alkavat Vaasan torilla kello 11.00
Puolustusvoimain paraatikatselmus järjestetään Vaasan Kauppatorilla klo 11 ja tämän jälkeen ohimarssi Vaasanpuistikolla klo 12.

Puolustusvoimat juhlistaa jääkäreiden kotiinpaluun 100-vuotisjuhlaa tänä viikonloppuna Vaasassa. Yle näyttää juhlaan kuuluvat paraatikatselmuksen ja ohimarssin suorana lähetyksenä.

– Paraatikatselmuksessa ja ohimarssilla on yli tuhat osallistujaa, varusmiehiä ja kantahenkilökuntaa kaikista Maavoimien joukko-osastoista, jotka kantavat jääkärien perinteitä. Lisäksi myös Merivoimista ja Ilmavoimista on lippujoukkueet mukana, sanoo Puolustusvoimien Pohjanmaan aluetoimiston päällikkö everstiluutnantti Mika Piiroinen.

Suoran lähetyksen toimittavat Tuomo Rintamaa ja Elina Niemistö.

Paraatikatselmus ja ohimarssi

Paraatikatselmuksen Vaasan Kauppatorilla suorittaa ja ohimarssin vastaanottaa Maavoimien komentaja, kenraalimajuri Petri Hulkko.

Kenttähartauden katselmuksessa pitää kenttärovasti Vesa Aurén Maavoimien esikunnasta.

Paraatijoukkoja komentaa Porin prikaatin komentaja, eversti Rami Saari ja musiikista vastaavat Laivaston soittokunta sekä Saksan asevoimien soittokunta Stabsmusikkorps der Bundeswehr sekä Pohjanmiehet-kuoro.

Tallenne lauantain 24. helmikuuta suorasta lähetyksestä on katsottavissa Yle Areenassa