Tältä se näyttää! Kuvasimme dronella, kuinka Ylen linkkitorni sai harvinaisen juhlavalaistuksen, jossa se puettiin Viron väreihin

Onnea Viro 100 vuotta! Video Helsingin Pasilassa sijaitsevan linkkitornin valaistuksesta Viron lipun väreihin.

Ylen linkkitorni valaistuna Viron lipun värein.
Yle valaisi Helsingin Pasilassa sijaitsevan linkkitornin Viron väreihin Viron 100-vuotisjuhlan kunniaksi.

Ylen maamerkki Pasilan linkkitorni sai harvinaisen juhlavalaistuksen, kun se puettiin viikonlopun ajaksi Viron lipun väreihin. Onnea Viro 100 vuotta!

– Linkkitorni luo symbolisen valosillan lahden ylitse, mikä kertoo Suomen ja Viron yhteisestä historiasta ja vaiheista. Myös Yle on elänyt naapurinsa mukana vuosikymmenien ajan, kun radio ja televisio ovat tarjonneet mahdollisuuden yhteydenpitoon ja kulttuurivaihtoon maiden välillä. Toivotan Virolle ja Viron yleisradioyhtiö Eesti Rahvusringhäälingin kollegoille menestyksellistä alkavaa uutta vuosisataa, sanoo Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen.

Linkkitorni valaistaan harvoin. Valaistuksen on nyt suunnitellut ja toteuttanut Yle Tuotanto ja Designin Jari Väisänen. Valaisussa käytetään LED-tekniikkaa ja torniin tulee yhteensä 36 valonheitintä. Samanlaisilla valoilla toteutettiin Senaatintorin rakennusten valaisu itsenäisyyspäivänä.