Varoitus: Jään ylittäminen Rovaniemellä hengenvaarallista

Rovaniemen kaupunki kehottaa varovaisuuteen jokien jäällä liikkumisessa.

Kyltti Rovaniemen keskustassa varoittaa menemästä Kemijoen jäälle. Kuva: Antti Mikkola / Yle

Kaupungin mukaan keskustan ja leirintäalueen jokijään ylittäminen on hengenvaarallista koko talven ajan. Suutarinkorvan, Jätkänkynttilän ja Ounaskosken siltojen alueella olevat sulat ovat kuitenkin pienentyneet.

Jäätilanne vaihtelee rajusti Jätkänkynttilän ja Ounaskosken siltojen välisellä alueella. Kaupungin mukaan jään paksuutta on mahdotonta arvioida päältä päin ja jos ihminen putoaa veteen ja joutuu jään alle, pelastajat eivät välttämättä ehdi apuun.

Rovaniemen kaupunki muistuttaa matkailuyrityksiä siitä että ne tiedottaisivat asiakkailleen keskustan jokialueen petollisista jäistä.

Rovaseudun vapaaehtoinen pelastuspalvelu jatkaa joulukuussa aloittamaansa satunnaista partiointia ja ihmisten opastamista Koskenrannan alueella. Rovaniemen kaupunki kannustaa tiedotteessaan kaikkia rovaniemeläisiä puuttumaan tilanteisiin, joissa he näkevät ihmisen joen jäällä keskustan alueella. Jäällä kulkeva tulee kehottaa palaamaan maihin välittömästi.

Kaupunki lisää, ettei heikoille jäille pidä mennä myöskään Ounaskosken sillan remontin aikana.

– Asukkaiden ei pidä missään tapauksessa oikaista jään kautta siltojen lähettyviltä, vaan oikea tapa on käyttää Jätkänkynttilän siltaa, kaupunki opastaa tiedotteessaan.