Pankakosken kuolemaan johtaneesta puukotuksesta epäillään 25-vuotiasta lieksalaismiestä – teon motiivi ei vielä täysin selvillä

Poliisin mukaan miehen epäillään puukottaneen myös kahta muuta lieksalaismiestä.

Pankakoski, Lieksa
Kartta.
Yle Uutisgrafiikka

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on tänään vanginnut poliisin vaatimuksesta 25-vuotiaan lieksalaismiehen epäiltynä Pankakoskella keskiviikkoiltana tapahtuneesta puukotuksesta. Miehen epäillään puukottaneen kuoliaaksi 37-vuotiaan miehen ja puukottaneen myös kahta muuta miestä.

Poliisin tiedotteen mukaan neljän lieksalaismiehen seurue oli mennyt 25-vuotiaan epäillyn asuntoon Lieksan Pankakoskella. Asunnossa oli syntynyt riita, joka oli edennyt tappeluksi. Tappelun yhteydessä 25-vuotias epäilty puukotti 37-vuotiasta lieksalaista kuolettavasti ja aiheutti vammoja 45- ja 29-vuotiaille lieksalaismiehille. Loukkaantuneet vietiin Pohjois-Karjalan keskussairaalaan.

Tapauksen tutkinnanjohtaja Kari Juntusen mukaan epäilty tekijä ei ollut alkoholin vaikutuksen alainen. Vangittu on kertonut oman versionsa illan tapahtumista. Teon motiivi ei ole kuitenkaan vielä täysin selvinnyt poliisille.

Poliisi on ottanut kiinni ja pidättänyt tapahtuneeseen liittyen kaikkiaan seitsemän ihmistä, joukossa myös naisia. He ovat poliisille entuudestaan tuttuja. Tutkinnanjohtaja uskoo, että nyt pidätettyinä olevista vapautetaan vielä tänään tai viikonlopun aikana.

Poliisi tutkii asiaa tappona, kahtena tapon yrityksenä ja pahoinpitelynä.

Juttua päivitetty 23.2.2018 klo 16.55. Lisätty tutkinnanjohtajalta saatuja tietoja leipätekstiin ja päivitetty otsikkoa.