Hyppää sisältöön

”Kaikki asiakaspalvelijamme ovat varattuja” – Puujalkavitsi sai verohallinnon selvittämään "sinkkuusasteensa"

Fingerporimainen heitto johti tapahtumaketjuun Twitterissä.

Verotus tuppaa olemaan hyvinkin vakava ja asiapitoinen aihe. Perjantaina Twitterissä kuitenkin ilmeni, että viikonlopun kynnyksellä verottajallakin alkaa huumorin kukka kukkia.

Kaikki sai alkunsa torstaina, kun henkilö kohdisti verohallinnon Verouutiset-nimiselle Twitter-tilille kysymyksen jossa pohti puhelinpalvelussa viljeltävää sanontaa ”kaikki asiakaspalvelijamme ovat varattuja”.

Pian Verouutiset vastasi, että asiakaspalvelun "sinkkuusasteesta" on käynnistetty sisäinen selvitys.

Perjantaina Verouutiset twiittasi: ”Tiedoksi: Kaikki asiakaspalvelijamme eivät ole varattuja. Neljännes on sinkkuja.” Oheen on liitetty tilastokuva verottajan asiakaspalvelijoiden sinkkuusasteesta:

Taustalla luultavasti "läppäperjantai"

Verohallinnon viestintäjohtaja Mikko Mattinen ei ole nähnyt Twitter-keskustelua, mutta tavoitti perjantaina vuorossa olleen.

– Hän kertoi, että intrassa oli ihan oikeasti tehty kysely ja 336 ihmistä oli vastannut. Jos meitä on noin 5000, niin otanta on ihan kohtuullisen kattava, Mattinen toteaa.

Perjantaina alkuiltaan mennessä twiitti näytti saavan osakseen varsin tirskahtelevaa palautetta. Mattinen kuvailee Twitter-tilin viestintää pääsääntöisesti asiapitoiseksi ja informatiiviseksi.

– Toki jotkut jaksavat sitä asiapitoista, mutta luulen että toiset saattavat kokea myöskin elähdyttäviä hetkiä, jos viesti välillä tuodaan kohderyhmäuskollisesti lähemmäs käyttäjiä.

Viikonloppua kohden kuitenkin voi nähdä vähän kevyempää otetta verottajan suunnalta. Mattinen kertoo, että kun kyseinen Twitter-tili pantiin pystyyn noin neljä vuotta sitten, niin ideoitiin kolme sisältöideaa. Yksi oli esimerkiksi tilastotiistai.

– Läppäperjantai oli yksi. Twitteriä en ole vielä saanut auki, mutta todennäköisesti siellä on ollut tällaista läppäperjantai-tyyppistä viestinvaihtoa.

On kuitenkin yksi aihe, johon huumorilla ei ole sijaa.

– Verotus on meille vakava asia ja sillä ei koskaan kevennetä tunnelmaa.

.
.