Herätys: Karaiseeko kylmä, Iivo Niskanen kultajahdissa ja lauantai on kylmä pakkaspäivä

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Uimareita höyryävssä altaassa Allas Sea Pool -merivesikylpylässä Helsingissä.
Uimareita Allas Sea Pool -merivesikylpylässä Helsingissä.Markku Ulander / Lehtikuva

Karaiseeko kylmä? Säännöllisesti toistuva kylmäaltistus on nykytutkimuksen mukaan monin tavoin terveellistä. 180 astetta -juttusarja kannustaa nautiskelemaan kenties vuoden kylmimmästä viikonlopusta.

EU haluaa panna kilpailua tukahduttavat teknologiajätit ruotuun

Googlen ja Facebookin kaltaiset internet-yhtiöt ovat kasvaneet lyhyessä ajassa maailman suurimmiksi yrityksiksi. Euroopan unionin kilpailuviranomaiset ovat viime vuosina joutuneet useaan otteeseen puuttumaan teknologiajättien toimiin, kun johtavassa markkina-asemassa olevat yritykset pyrkivät sementoimaan asemansa.

Kuvituskuva Google Vs Euroopan unioni.
Yle Uutisgrafiikka

YK:n turvallisuusneuvosto lykkäsi Syyrian tulitaukoäänestystä

YK:n turvallisuusneuvoston piti äänestää tulitauosta Syyriassa jo perjantaina, mutta neuvosto päätti siirtää äänestyksen lauantaille. Turvallisuusneuvoston tavoitteena on saada Syyrian konfliktialueille kuukauden tulitauko, jotta avustuksia saataisiin perille ja ihmisiä voitaisiin evakuoida mahdollistamiseksi. Pommitukset Itä-Ghoutassa ovat jatkuneet pian viikon, ja yli 400 ihmistä on kuollut.

Mies kantaa pommituksissa tuhoutuneen talon raunioista pelastettua vauvaa Itä-Ghoutan Hamourissa.
Syyrialainen mies kantoi pommituksissa tuhoutuneen talon raunioista pelastettua vauvaa Itä-Ghoutan Hamourissa maanantaina.Abdulmonam Eassa / AFP

Olympialaiset: Iivo Niskanen kultajahdissa

Iivo Niskanen tavoittelee kultamitalia parhaillaan hiihdettävässä 50 kilometrin kisassa olympialaisissa. Niskasen lisäksi 50 kilometrin kisassa kilpailevat Ristomatti Hakola, Matti Heikkinen ja Perttu Hyvärinen. Päivän tapahtumia voi seurata täältä.

Iivo Niskanen hiihtää Pyeongchangissa.
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Lauantai on aurinkoinen ja kylmä

Lauantaista on luvassa aurinkoinen pakkaspäivä. Ylen meteorologin Matti Huutosen mukaan lämpötila kohoaa päivällä etelässä -10 asteen tienoille ja pohjoisessa pakkasta on 15 astetta. Lisää säästä yle.fi/saa. (siirryt toiseen palveluun)

Sääkartta.
Yle