Valkoinen talo suljettiin, kun nainen ajoi autonsa päin turvapuomia

Presidentti Donald Trump oli Valkoisessa talossa ja hänen vieraanaan oli Australian pääministeri Malcolm Turnbull.

Valkoinen talo
Poliisioperaatio Valkoisen talon lähellä 23. helmikuuta 2018.
Poliisioperaatio Valkoisen talon lähellä 23. helmikuuta 2018.Michael Reynolds / EPA

Yhdysvalloissa Valkoinen talo suljettiin perjantai-iltana sen jälkeen, kun nainen ajoi ajoneuvonsa päin turva-estettä, kertovat uutistoimistot sekä muun muassa uutiskanava CNN (siirryt toiseen palveluun) ja Ruotsin televisio SVT (siirryt toiseen palveluun). Turvallisuuspalvelu otti välittömästi kiinni noin 35-vuotiaan naisen ja Valkoinen talo suljettiin noin tunnin ajaksi.

Ajoneuvo ajautui turvaesteeseen Valkoisen talon ulkopuolella Washingtonissa, mutta paikka ei ollut lähellä presidentin asuinpaikkaa. Este ei hajonnut, eikä henkilökuntaa loukkaantunut, mutta paikalle kutsuttiin useita pelastusajoneuvoja.

CNN:n lähteen mukaan nainen olisi ajanut autonsa päin puomia tahallaan. Uutiskanava viittaa viranomaisten uskovan, että naisella olisi mielenterveysongelmia, eikä teko olisi kohdistettu tietoisesti presidentti Donald Trumpiin. Nainen oli poliiseille tuttu entuudestaan.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Australian pääministeri Malcolm Turnbull tiedotustilaisuudessa Valkoisessa talossa.
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Australian pääministeri Malcolm Turnbull tiedotustilaisuudessa Valkoisessa talossa.Shawn Thew / EPA

Presidentti Donald Trump oli Valkoisessa talossa tapahtuman aikaan. Hänellä oli vieraanaan Australian pääministeri Malcolm Turnbull. Tapaus sattui pian sen jälkeen, kun presidentti Trump ja pääministeri Turnbull olivat päättäneet tapaamisensa ja pitäneet lehdistötilaisuuden. Turnbull pysytteli Valkoisessa talossa tapauksen tutkinnan ajan.

Presidentti Trump kiitteli turvahenkilöstöään heidän toiminnastaan Twitterissä.

Lähteet: AP, AFP, Reuters, STT