Hyppää sisältöön

BBC: Punainen Risti paljastaa 21 työntekijän ostaneen seksipalveluja

Punaisen Ristin pääjohtaja Yves Daccordin mukaan työntekijät ovat joko eronneet itse tai heidät on irtisanottu järjestön palveluksesta.

Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun logoista tehty grafiikka. Kuva: Yle

Kansainvälinen avustusjärjestö Punainen Risti on havainnut seksuaalisia väärinkäytöksiä järjestön sisällä, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC (siirryt toiseen palveluun). Järjestön mukaan 21 sen työntekijää on jättänyt työpaikkansa epäiltyjen seksuaalisten väärinkäytösten vuoksi.

Punaisen Ristin pääjohtaja Yves Daccord kertoo, että työntekijät olivat ostaneet "seksuaalisia palveluja".

– Nämä työntekijät ovat joko eronneet itse tai heidät on irtisanottu järjestön palveluksesta, Daccord toteaa.

Useat avustusjärjestöt ovat kertoneet työntekijöidensä tekemistä hyväksikäytöistä sen jälkeen, kun brittilehti Times pari viikkoa sitten paljasti hyväntekeväisyysjärjestö Oxfamin työntekijöiden epäillyt hyväksikäyttötapaukset.

Punainen Risti teki oman sisäisen selvityksen asiasta viime aikoina humanitaarisissa järjestöissä julkisuuteen tulleiden väärinkäytösten vuoksi. Pääjohtaja Daccord painottaa, että järjestön käytössäännöissä seksin ostaminen on ollut yksiselitteisesti kiellettyä vuodesta 2006.

Lastenoikeusjärjestö Plan International on vahvistanut kuusi lasten hyväksikäyttötapausta heinäkuusta 2016 kesäkuuhun 2017. Planin mukaan yhdessä tapauksessa tekijänä on ollut järjestön henkilöstöön kuuluva ja viidessä tapauksessa avustaja, kertoo STT.

Perjantaina Plan International ja 21 muuta organisaatiota ilmoittivat yhdessä, että ne lupaavat tehdä enemmän suojellakseen ihmisiä, joiden auttamiseksi yhteisöt on perustettu.

Lue myös: