Bollywoodin lasikaton rikkonut supertähti kuollut vain 54-vuotiaana

Intian suosituimpiin näyttelijöihin kuulunut Sridevi Kapoor kuoli sydänkohtaukseen Dubaissa.

Bollywood-elokuvat
Sridevi Kapoor
Sridevi KapoorJerome Favre / EPA

Intialainen elokuvanäyttelijä Sridevi Kapoor on kuollut. Bollywoodiksi kutsutun Intian elokuvateollisuuden kirkkaimpiin tähtiin kuulunut näyttelijä oli kuollessaan 54-vuotias.

Pelkällä etunimellä yleisesti kutsutun Sridevin kerrotaan kuolleen sydänkohtaukseen Dubaissa. Kapoor oli matkustanut Arabiemiraatteihin osallistuakseen sukulaisensa häihin. Sridevin perheeseen kuuluivat aviomies, elokuvatuottaja Boney Kapoor ja heidän kaksi tytärtään.

Sridevi, alun perin nimeltään Shree Amma Yanger Ayappan, syntyi eteläisessä Tamil Nadun osavaltiossa ja aloitti näyttelijänuransa jo nelivuotiaana. Bollywood-tuotantoihin hän pääsi vuonna 1979, mutta intialaisten suosikiksi hän nousi toden teolla 1980- ja 1990-luvuilla.

Ensimmäinen supertähdeksi noussut nainen

Bollywoodin suurimmat tähdet olivat pitkään olleet miehiä, mutta esimerkiksi Times of India -lehden (siirryt toiseen palveluun) mukaan Sridevi onnistui muuttamaan alaa näyttelijäntaidoillaan. BBC:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) Sridevi oli nainen, jonka elokuvat menestyivät ilman miespuolista sankaria.

Fanit ovat surreet laajasti Sridevin kuolemaa sosiaalisessa mediassa. Sridevin kuolema on järkyttänyt myös muita Bollywood-tähtiä sekä Intian valtiojohtoa.

Intian pääministeri Narendra Modi kertoo Twitterissä olevansa surullinen Sridevin ennenaikaisesta kuolemasta ja muistelee tämän pitkän uran monipuolisia ja unohtumattomia esityksiä. Myös Intian presidentti Ram Nath Kovind kirjoittaa Twitterissä olevansa järkyttynyt. 2000-luvun Bollywoodin supertähti Priyanka Chopra kirjoittaa olevansa sanaton synkkänä päivänä.