Ilmatieteen laitos varoittaa purevasta pakkasesta – Meteorologi: Alkuviikolla kireimmät pakkaset, sitten helpottaa

Maanantaina voi etelässä ja idässä sataa paikoin lunta. Muutoin viikko on poutainen ja aurinkoinen.

pakkanen
Kylmä alkuviikko
Kylmä alkuviikko

Tuleva viikko on poutainen ja kylmä. Ilmatieteen laitos on antanut maan etelä- ja keskiosaan varoituksen (siirryt toiseen palveluun) purevasta pakkasesta. Pakkanen voi aiheuttaa riskiryhmille terveysongelmia.

Ilmatieteen laitoksen mukaan varoitus on voimassa maanantai-illasta keskiviikkoaamuun. Purevasta pakkasesta puhutaan, kun tuulen ja pakkasen yhteisvaikutuksesta tuntuu maan eteläosassa kuin olisi alle -20, keskiosassa -25 ja pohjoisessa -30 astetta.

– Maanantaina on koko maassa pakkasta noin kymmenen astetta ja tiistaina 10-20 astetta pakkasta. Tuulen vaikutuksesta lukema tuntuu hyytävältä, sanoo Ylen meteorologi Anne Borgström.

Hänen mukaansa kireimmät pakkaset ovat maan etelä- ja keskiosassa alkuviikosta, ja keskiviikon jälkeen pakkaslukemat hellittävät hieman. Lapissa pakkasta on ensi viikolla 10 asteen molemmin puolin, mutta yöisin pakkanen on edelleen kireää.

Torstaina koko maassa on kymmenisen astetta pakkasta.

Viikko on ennusteen perusteella poutainen ja osin aurinkoinen. Maanantaina voi etelässä ja idässä sataa paikoin lunta, sanoo Borgström.

Lue myös:

Kovat pakkaset eivät hellitä aikoihin - Meteorologi: Helmikuu loppuu hyytävänä, maaliskuustakin tulossa kylmä