"Mulla on ikävä ja haluun halata sua yli kaiken" – Manuaalinen "Tinder" toimii seuranhakupaikkana

Pilke silmäkulmassa toteutetun Tärskytoloppa -kohtauspaikan eli "Keminderin" tarkoituksena on saattaa yhteen niin parisuhteesta kuin harrastusseurastakin haaveilevia ihmisiä.

parisuhde
Lappuja tärskytolopalla.
Risto Koskinen / Yle

Muistilapullakin voi etsiä ystävää tai seuraa. Kemissä päätettiin kokeilla kuinka sähköisten viestien maailmassa toimisi ihan perinteinen muistilappu ja kynä. Tulos oli yllättävä. "Keminder" eli tärskytolppa on otettu aktiiviseen käyttöön etenkin nuorten keskuudessa.

Kemin kulttuurikeskukseen aulasta löytyy pylväs, jonka ympärille on liimattu värikkäitä muistilappuja. Jokainen lapuista sisältää käsinkirjoitetun viestin. Lapuilla haetaan esimerkiksi seuraa tai lähetetään terveisiä jollekin tietylle henkilölle.

Tärskytolopan viesti.
Risto Koskinen / Yle
Lappuja tärskytolopalla.
Risto Koskinen / Yle

Pilke silmäkulmassa toteutetun Tärskytoloppa -kohtauspaikan tarkoituksena on saattaa yhteen niin parisuhteesta kuin harrastusseurastakin haaveilevia ihmisiä, kertovat idean toteuttaneet teatterisihteeri Ismo Perkkiö ja kulttuuripedagogi Venla Kakko.

– Ajateltiin, että miten voisi löytää ystävän jos yksin tulee esimerkiksi teatteriin tai konserttiin. Ja siitä jalostui lopulta kulttuurikeskukseen sijoittuva Tärskytoloppa ja nuoremmille Keminder-kohtauspaikka, ihan manuaalinen, hymyilee Kakko.

Lappu tärskytolopalla.
Risto Koskinen / Yle

"Täällä nähdään, ikävä sinua"

Ensimmäisen kahden viikon aikana Tärskytoloppaan on laitettu jo useita kymmeniä lappuja. Etenkin nuoret ovat löytäneet hyvin "Keminderin" äärelle.

– Tänne on kirjoitettu esimerkiksi "Hyvä paikka, kohdataan kirjastossa ystävänpäivänä kello 12", "Täällä nähdään, ikävä sinua" ja "Happy Valentine's Day", Perkkiö lukee pylväässä olevia lappuja.

– Tässä näkyy vielä ystävänpäivän vaikutus aika hyvin, mutta on siellä ollut ihan seuranhakuilmoituksia. Etsitään esimerkiksi teatteriseuraa, lisää Perkkiö.

Tärskytolopan ideoineet kulttuuripedagogi Venla Kakko ja teatterisihteeri Ismo Perkiö.
Kemin kulttuuripedagogi Venla Kakko ja Kemin teatterisihteeri Ismo Perkkiö.Risto Koskinen / Yle

Viestejä tulee lisää joka päivä, joten Tärskytoloppa vaatii välillä myös huoltoa.

– Pylvääseen laitetut tyhjät laput täyttyvät hyvin nopeasti, joten tällainen manuaalinen Tärskytoloppa vaatii myös pientä huoltoa. Lisäämme lappuja aina tarvittaessa ja pidämme huolen, että myös kyniä löytyy tarpeeksi, kertoo Kakko.