Lasten hätä näkyy Satakunnan Hopen avunpyynnöissä: "Kun nuori pyytää lahjaksi shampoota, tietää, että sitä todella tarvitaan"

Hyväntekeväisyysyhdistys Hope avusti Satakunnassa viime vuonna 171 lasta. Uusia avunpyyntöjä tulee jatkuvasti. Maaliskuussa tavoitteena on kerätä maakunnan lapsille jokapäiväisessä arjessa tarvittavia pesuaineita.

hyväntekeväisyys
hammastahnaa dödöä ja siteitä laatikossa
Hopen keräyslaatikoihin voi viedä kaikenlaisia hygieniatarvikkeita.Mari Kahila / Yle

Vähävaraisia lapsiperheitä avustavan Hopen varasto pursuaa Porissa pienten lasten vaatteita ja leluja. Vaikka hetkellisesti voisi kuvitella avustustavaroita olevan riittäväsi, olisi niille enemmänkin ottajia.

käytettyjä vaatteita rekissä
Päivi Meritähti / Yle

Hope saa jatkuvasti uusia hakemuksia avustettavilta perheiltä. Joillakin on taustalla työttömyys, toisilla sairaus. Mikä vain äkillinen elämänmuutos saattaa johtaa tilanteeseen, jossa lapsille ei ole varaa ostaa vaatteita.

Porin Hope avusti toissa vuonna 105 lasta. Viime vuonna määrä oli jo 171.

– Kasvusuunnassa ollaan koko ajan. Satakunnassa kasvu on sentään maltillista. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla avustettavia lapsia on jopa 5 000, Porin Hopen tiiminvetäjä Taru Karppinen kertoo.

Piristystä arkeen

Hope kokoaa avustettaville perheille paketin, joka sisältää useimmiten vaatteita ja kenkiä. Sitä annetaan, mitä voidaan.

käytettyjä kenkiä hyllyllä
Päivi Meritähti / Yle

Hopen kautta perheet saavat niitä tavaroita, joita maakunnan asukkaat ovat yhdistykselle lahjoittaneet. Pääosin avustuspaketeissa on käytettyä tavaraa, mutta silloin tällöin mukana voi olla upouusi yllätys.

– Lisäksi yritämme mahdollisuuksien mukaan laittaa pakkaukseen jonkun arkea piristävän asian, kuten lahjakortin uimahalliin, Taru Karppinen kertoo.

Maaliskuussa tarvetta hygieniatarvikkeille

Maaliskuussa yhdistys toivoo hieman tavallisesta poikkeavia lahjoituksia. Nyt tarvetta olisi erityisesti uusille hygieniatarvikkeille. Harva tulee ajatelleeksi, että vähävaraisissa perheissä ei ole lapsille edes hammastahnaa tai shampoota.

Erityisesti nuoret osaavat jo kaivata pesuaineita.

– Moni nuori on toivonut joululahjaksi shampoota ja muita pesuaineita. Jos nuori toivoo tällaista lahjaa, on selvää, että sellaiselle on todella tarvetta, Karppinen toteaa.

Hygieniatarvikkeet voi toimittaa Porin Hopen tiloihin osoitteeseen Ratakatu 2 tai yhteistyökumppaneille keskustaan. Mukana kampanjassa ovat kauppahallin yrittäjät, Jätskibaari Vohveli ja Satakunnan yhteisökeskus.

Hope Porin hygieniatarvikekeräyksen kyltti
Hope Pori

Hope ottaa vastaan lahjoituksia myös vapaaehtoistyönä, lahjakortteina ja rahana. Ohjeet lahjoitusten tekemiseen löydät yhdistyksen nettisivuilta (siirryt toiseen palveluun). Voit itse päättää, minkä maakunnan lapsia haluat avustuksellasi tukea.