1. yle.fi
  2. Uutiset

Tampere saa oman syöpäkeskuksen – Hoidon, tutkimuksen ja opetuksen yhteistyö tiivistyy

Tampereen yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueella sairastuu syöpään vuosittain noin 7 500 ihmistä.

syöpähoidot
Taysin sisäänkäynti R-rakennuksesta
Marko Melto / Yle

Tampereen yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueelle on päätetty perustaa alueellinen Sisä-Suomen syöpäkeskus. Sairaanhoitopiirin tiedotteen mukaan syöpäkeskuksessa yhdistyvät syövän hoito, tutkimus ja opetus.

Sisä-Suomen syöpäkeskus on osa kansallista syöpäkeskusta FICANia. Kansallinen syöpäkeskus muodostuu viidestä alueellisesta syöpäkeskuksesta ja valtakunnallisesta koordinoivasta yksiköstä.

Alueellinen syöpäkeskus kehittää syövän ennaltaehkäisyä, seulontaa, diagnostiikkaa, hoitoa ja kuntoutusta yhdistäen näihin monipuolista tutkimustoimintaa. Syöpäkeskus pyrkii myös muun muassa kliinisen tutkimuksen ja lääketutkimusten koordinointiin sekä terveystieteellisen, epidemiologisen ja vaikuttavuuden tutkimukseen.

Tutkimustyön ohella tavoitteena on tukea laajasti syövänhoidon opetusta ja koulutusta.

Taysin erityisvastuualueella sairastuu syöpään vuosittain noin 7 500 ihmistä. Syöpätautien diagnostiikkaa ja hoitoa tehdään usealla eri lääketieteen erikoisalalla ja erikoisalojen keskinäisessä yhteistyössä sekä eri lääketieteellisissä toimintayksiköissä.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallitus päätti syöpäkeskuksen perustamisesta osaltaan maanantaina.

Syöpäkeskus perustetaan yhdessä Tampereen yliopiston, Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntayhtymän kanssa.

Lue seuraavaksi