S-ryhmän kaupoissa voi käyttää Danske Bankin Mobile Paytä ensi syksynä

S-ryhmä voi ottaa maksujärjestelmän käyttöön syksyllä, kun kassapäätteisiin on lisätty bluetooth-yhteys.

Mobiilimaksaminen
Henkilö maksaa puhelimella.
Henrietta Hassinen / Yle

S-ryhmän kaupoissa voi maksaa ensi syksystä lähtien Danske Bankin Mobile Pay -mobiilimaksujärjestelmällä, SOK tiedottaa tänään tiistaina.

– Tutkimme eri mobiilimaksamisen vaihtoehtoja ja pohdimme myös oman palvelun kehittämistä, kertoo S-pankin toimitusjohtaja Pekka Ylihurula.

Pankki totesi kuitenkin yhteistyön Danske Bankin kanssa parhaaksi ratkaisuksi.

Maksaja tarvitsee älypuhelimen ja pankkikortin. Mobiilimaksua voi käyttää myöhemmin tänä vuonna S-ryhmän liki tuhannessa päivittäistavarakaupassa ja verkkokaupoissa.

Mobiilimaksujärjestelmän takia S-ryhmän on lisättävä kassapäätteisiinsä bluetooth-yhteys. Siksi järjestelmä otetaan käyttöön syksyllä.

Mobile Pay -maksujärjestelmä on toiminut Suomessa vuodesta 2013. Se on ladattu täällä 800 000 kertaa. Tanskassa Mobile Paytä käyttää 65 pankkia ja yli 90 prosenttia tanskalaisista, kuvaillaan SOK:n tiedotteessa.

Tanskassa Mobile Pay toimii Danske Bankin tytäryhtiönä. Aikomus on, että Suomeen perustetaan itsenäinen tytäryhtiö tanskalaiselle Mobile Pay -emoyhtiölle.

– Tavoitteemme on, että lähivuosina Mobile Paystä tulee suosituin ratkaisu suomalaisille yrityksille ja kuluttajille eri maksutilanteissa, Mobile Payn toimitusjohtaja Mark Wraa-Hansen kuvailee.

Lue myös:

Kännykkämaksaminen on vielä melkoinen viidakko, ja nyt taistellaan siitä miten sinäkin maksat jatkossa ostoksesi

Danske Bankin tuotot paranivat – mobiilimaksaminen räjähdysmäisessä kasvussa

Apple Pay tekee matkapuhelimesta pankkikortin – maksumullistus vasta alkamassa

Mobiilimaksaminen yleistyy vauhdilla – suklaan ostaminen kesti 20 sekuntia