1. yle.fi
  2. Uutiset

Alkoholia urheilukatsomoon? Pohjalaiset urheiluseurat varovaisia – vain SJK rakentamassa uusia anniskelualueita

Enemmistölle tavoitetuista pohjalaisseuroista nykykäytäntö riittää. VPS kokeilee uusia anniskelualuita muutamassa kesän ottelussa.

anniskelu
SJK-HJK, Seinäjoella SJK avausottelu 2016.
Arkistokuva SJK - HJK (2016)Anri Koski / Yle

Maaliskuun alussa voimaan tuleva uudistunut alkoholilaki sallii alkoholin tarjoilemisen urheilutapahtumien katsomoon erikseen merkityillä K-18-anniskelualueilla.

Pohjalaiset urheiluseurat suhtautuvat uudistukseen vielä varovasti. Vain Vaasan Palloseura ja Seinäjoen Jalkapallokerho ovat varmoja aikeistaan ottaa anniskelualueet käyttöön.

SJK aikoo rakentaa anniskelualueet stadionilleen niin, että ne ovat valmiina kotipeleissä jo kauden alkaessa huhtikuussa, mikäli lupaviranomaiset sen sallivat.

– Nyt on ajatus rakentaa kolme katsomoaluetta; kannattajapäähän, pääkatsomoon ja vieraskannattajien alueelle, sanoo SJK:n toimitusjohtaja Teemu Virtanen.

Pohjalaiset ovat vähän jänkeetä kansaa. Kun muutaman bissen saa, niin tulee lisää kannustusta joukkueelle.

Teemu Virtanen

Virtanen ei usko uusien anniskelualuiden vaikuttavan otteluiden lipunmyyntiin. Hän kuitenkin ennakoi niiden vaikuttavan otteluiden tunnelmaan.

– Uskon, että tunnelmaa se parantaa. Pohjalaiset ovat vähän jänkeetä kansaa. Kun muutaman bissen saa, niin tulee lisää kannustusta joukkueelle, Virtanen sanoo.

Vaasan Palloseuran toimitusjohtaja Petri Fahlerin mukaan seuran kotistadionilla anniskelualueet ovat jo nyt riittävät, joten uusia alueita kokeillaan tällä tietoa vain muutamassa ottelussa kesällä.

– Meillä on jo nyt hyvät anniskelualueet, joista voi seurata peliä. Joten meillä ei ole pakottavaa tarvetta tehdä tätä, Fahler sanoo.

"Nykyinen käytäntö riittää"

Jääkiekossa Vaasan Sport on ollut kiinnostunut uudesta mahdollisuudesta ja Vaahteraliigassa pelaava Wasa Royals harkitsee anniskelua jossakin muodossa.

Pesäpalloseuroilla kiinnostusta ei ainakaan vielä suuremmin ole uusien anniskelualueiden rakentamiseen.

Esimerkiksi Koskenkorvan Urheilijoiden pesäpallostadionille ei haeta muutoksia, sillä stadionilla on oma rajattu K-18 –alue jo ennestään. Puheenjohtaja Jani Karvonen perustelee nykyisten anniskelualueiden riittävyyttä muun muassa sillä, että pelejä seuraamassa on paljon lapsiperheitä.

Myös Vimpelin Vedon toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Kujala pitää seuran nykyistä käytäntöä riittävänä.

– Saarikentän nykyisiltä anniskelualueilta on näkyvyys kentälle. Olettaisin , että emme ehkä tule tekemään mitään asian suhteen. En näe tarpeellisena, että veisimme alkoholia katsomoon, Kujala sanoo. Hän kuitenkin arvelee, että asia tullaan keskustelemaan läpi pesäpallojaostossa.

Keski-Pohjanmaalla FF Jaron kotikentällä on erillinen miedompien juomien anniskelualue, johon seurassa ollaan tyytyväisiä. Myöskään jääkiekkojoukkue Kokkolan Hermeksen puheenjohtaja Hannu Myllymäki ei usko, että väkevien tarjoilu tai anniskelualueiden laajentaminen lisäisivät katsojamääriä.

Lue seuraavaksi