1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sisäilmaongelmat

Seinäjoen terveyspalvelukeskus saa uudet tilat – suunnittelu alkaa vielä tänä keväänä

Huhtalantien terveyspalvelukeskuksen korvaavien tilojen suunnittelun ja rakentamisen pitäisi olla valmis 2,5 vuoden kuluttua.

sisäilmaongelmat
Huhtalantien terveyspalvelukeskus Seinäjoella.
Huhtalantien terveyspalvelukeskus Seinäjoella.Hanne Leiwo/Yle

Seinäjoki aloittaa sisäilmaongelmista kärsivän Huhtalantien terveyspalvelukeskuksen korvaavien tilojen suunnittelun. Suunnittelu on tarkoitus aloittaa maalis-huhtikuussa, ja suunnittelu- ja rakentamisaikaa korvaaville tiloille on noin 2,5 vuotta.

Tiloissa toimvati tällä hetkellä muun muassa aikuis- ja perheneuvolat.

Terveyspalvelukeskuksen eli entisen terveyskeskuksen tiloissa on todettu sisäilmaongelmia ja henkilökunta on oireillut viime vuosina. Rakennuksissa on tehty erilaisia toimenpiteitä sisäilman laadun parantamiseksi. Viimeisimpänä viime marraskuussa tilojen ylipaineistaminen tuloilmaa lisäämällä.

Seinäjoen kaupungin mukaan kaikki rakennuksesta löydetyt rakenteelliset viat on korjattu tai niistä johtuvien epäpuhtauksien kulkeutuminen sisätilaan on estetty rakenteiden tiivistämisillä ja ilmanpainesuhteilla. Toimenpiteillä pyritään turvaamaan henkilökunnan ja asiakkaiden tilojen turvallinen käyttö ennen uusien korvaavien tilojen valmistumista.

Huhtalantien terveyspalvelukeskus, Seinäjoki
Huhtalantiellä toimivat mm. neuvolat ja kaupunginsairaalan osasto H3Hanne Leiwo/Yle
Lue seuraavaksi