Nousiaisten Nummen koulun vettä on keitettävä vieläkin

Kontrollinäytteestä löytyi edelleen enterokokkibakteereja. Koulun putkisto on tehokloorattu kahteen kertaan.

Kuva: Kalle Mäkelä / Yle

Nousiaisten kunta määräsi tiistaina Nummen koululle vedenkäyttökiellon, sillä keittiöstä otetusta kontrollinäytteestä löytyi ulosteperäisiä enterokokkibakteereja. Tämän vuoksi keskiviikkona ja torstaina otetaan uusintanäytteet. Tulokset valmistuvat viikonloppuna.

Nummen koulun ruoka- ja juomavesi pitää keittää siihen asti, kunnes saadaan täysin puhtaat näytteet. Kaikki muut kunnan vesijohtoverkoston tehokloorauksen jälkeen otetut kontrollinäytteet ovat olleet puhtaita.

Nousiaisten Vesi arvioi tiedotteessaan, että koulun kuumavesiputkistoon on saattanut jäädä mikrobeja hiihtoloman ajaksi. Kun vettä ei ole käytetty, ne ovat kasvaneet ja saastuttaneet näytteen. Myös kiinteistön laajaan ja vanhaan putkistoon on saattanut kahteen kertaan tehdyn tehokloorauskäsittelyn jäljiltä jäädä kasvustoa.

Nousiainen jatkaa tankkiveden jakelua paloasemalla toistaiseksi klo 8–20. Verkostoveden ylläpitoklooraus jatkuu ainakin ensi viikon keskiviikkoon asti. Vettä voi käyttää normaalisti talousvetenä muualla paitsi Nummen koululla.

Kunta tehokloorasi vesijohtoverkostonsa, kun talousvesi saastui putkirikon seurauksena.