Kenelle Angela Merkel ohjaa suuren kansainvälisen tasa-arvopalkinnon? Katso suorana Tampereelta kello 14 alkaen

Palkinnonsaaja liittokansleri Angela Merkel ohjaa 150 000 euron palkintosumman naisten ja tyttöjen asemaa vahvistavaan avustuskohteeseen. Suora verkkolähetys on päättynyt.

tasa-arvo
Kansainvälisen tasa-arvopalkinnon palkintojuhla Tampereella, International Gender Equality Prize Ceremony
Kansainvälisen tasa-arvopalkinnon palkintojuhla Tampereella, International Gender Equality Prize Ceremony

Suomen hallituksen perustaman kansainvälisen tasa-arvopalkinnon (International Gender Equality Prize) ensimmäistä palkinnonsaajaa, liittokansleri Angela Merkeliä, juhlitaan Tampereella tiistaina. Palkintojuhlassa esitellään liittokansleri Merkelin valitsema kohde, jolle hän ohjaa 150 000 euron palkintosumman.

Tilaisuudessa on läsnä liittokanslerin edustaja. Tilaisuuden isäntinä toimivat pääministeri Juha Sipilä sekä Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Anna-Kaisa Ikonen.

Verkossa suorana lähetyksenä välitettävän tilaisuuden osana pidetään kansainvälinen paneelikeskustelu, jonka aiheena on naisiin kohdistuva väkivalta. Paneelikeskustelun johdantopuheenvuoron pitää perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko. Paneelin osallistuvat Institut français de Finlanden johtaja Jeannette Bougrab, Women Deliver -järjestön johtaja Katja Iversen, Sonke Gender Justice -järjestön perustajiin lukeutuva Dean Peacock sekä UN Womenin vanhempi neuvonantaja Katja Pehrman.

Yle välittää kello 14 Tampere-talossa alkavan kutsuvierastilaisuuden suorana verkkosivuillaan ja se on katsottavissa Yle Areenasta. Tilaisuuden kieli on englanti.

Palkinto osa Suomen 100-vuotisjuhlaa

Suomen hallitus perusti tasa-arvopalkinnon 100-vuotisjuhlavuoden päätöksenä. Palkinnon tavoitteena edistää kansainvälistä tasa-arvoa ja tukea tasa-arvokeskustelua.

Ensimmäinen tasa-arvopalkinto myönnettiin Saksan liittokanslerille Angela Merkelille tunnustuksena hänen pitkäaikaisesta maailmanlaajuisesta toiminnastaan ihmisarvon ja ihmisoikeuksien puolustajana sekä naisten ja tyttöjen puolestapuhujana. Pääministeri Juha Sipilä julkisti tasa-arvopalkinnon saajan joulukuussa 2017.

Tasa-arvopalkinto jaetaan joka toinen vuosi. Sen voi saada henkilö tai toimija, joka on edistänyt sukupuolten tasa-arvoa kansainvälisesti merkittävällä tavalla. Palkinnonsaaja ei saa 150 000 euron palkintosummaa omaan käyttöönsä, vaan hän ohjaa varat naisten ja tyttöjen asemaa vahvistavaan avustuskohteeseen.

Lue myös: **Suomen ensimmäinen kansainvälinen tasa-arvopalkinto Merkeliltä perheväkivallan uhreja auttavalle järjestölle**

Suomen ensimmäinen kansainvälinen tasa-arvopalkinto liittokansleri Angela Merkelille (14.12.2017)