Vaasan lentokentällä vaaratilanne – lomalennolla kuului kova pamaus ja kone kaarsi takaisin kentälle

Kap Verdelle matkalla ollut Boeing 767-kone palasi takaisin kentälle teknisen vian takia. Koneessa oli yli 300 matkustajaa.

lentoliikenne
TUI lentokone Vaasan lentokenttä.
Kone pääsi laskeutumaan turvallisesti lentokentälle.Tuomo Rintamaa / Yle

Kone nousi ilmaan kello 17:13 ja pyöri sen jälkeen Vaasan yläpuolella yli puoli tuntia. Pelastuslaitos valmistautui koneen laskeutumiseen takaisin Vaasan kentälle usean yksikön voimin.

Pelastuslaitos kertoi kello 18 jälkeen, että kone pääsi turvallisesti maahan. Teknisen vian tarkemmasta syystä ei ole vielä tietoa.

Koneessa olleiden matkustajien mukaan pian nousun jälkeen koneessa oli kuulunut kova pamahdus, jonka jälkeen kone oli aloittanut jyrkän kaarron.

Koneessa oli annettu englanninkielinen kuulutus, jonka mukaan koneen kerrottiin palaavan Vaasan kentälle ja että mitään hätää ei olisi.

Kone oli sitten kierrellyt puolisen tuntia tyhjentäen polttoainetta, jonka jälkeen se oli laskeutunut Vaasan kentälle.

Minkäänlaista paniikkia koneen palaaminen ei ollut aiheuttanut, koneessa olleet matkustajat kertovat.

Vaasa lentokenttä TUI lentokone.
Cecilia Holmström / Lehtikuva

Pelastuslaitos hälytettiin lentokentälle noin kello 17.30 ja hälytystapahtuman laji oli suuri ilmaliikenneonnettomuuden vaara.

Koneen laskeuduttua kaikki koneen kolmisensataa matkustajaa saatiin siirretyksi koneesta matkustajaterminaaliin. Matkustajat odottavat parhaillaan lisätietoja teminaalin tuloaulassa.

Tunnelma matkustajien keskuudessa on Vaasan kentällä rauhallinen ja tilanne on kirvoittanut jopa kevyttä sanailua kovin lyhyeksi jääneestä lomasta.

Lomalento oli jo alun perin epäonninen, sillä TUI:n lomalennon piti nousta jo aamuvarhaisella kello 05.50. Kone pääsi nousemaan pitkän viivästyksen jälkeen vasta reilut 11 tuntia myöhässä vain palatakseen takaisin Vaasaan.