Saksan dieselajokiellot näkyvät Suomessa aikaisintaan ensi vuonna – ”En lähtisi hirveästi vouhkaamaan käytettyjen autojen maahantuonnin kasvulla”

Jos dieselautojen ajokiellot otetaan Saksassa laajasti käyttöön, tulee suomalaisia kiinnostavia Euro 5-päästöluokan käytettyjä valtavasti tarjolle.

Dieselautot
YLE / Hans-Mikael Holmgren

Saksassa korkein hallinto-oikeus päätti tiistaina, että saksalaiskaupungit saavat itsenäisesti päättää, kieltävätkö ne vanhempien dieselautojen käyttämisen omilla kaduillaan.

Ensimmäisenä kiellot koskevat vähintään yhdeksän vuotta vanhoja dieselautoja, joiden päästöluokka on korkeintaan Euro 4

Suomalaisia käytetyn dieselauton tuojia kiinnostavat kuitenkin erityisesti Euro 5-normin vuosina 2009–2014 valmistetut autot. Niiden ajokiellot saksalaiskaupungeissa alkavat kuitenkin aikaisintaan syyskuussa 2019.

Käytännössä kieltokaupungeissa asuvalle saksalaiselle Euro 5 -normin dieselautoilijalle jää kolme vaihtoehtoa; joko asennuttaa autoonsa typen oksidit pakokaasuista puhdistava SCR-laitteisto, vaihtaa auto uudempaan tai ajaa vain siellä, missä se on sallittua.

Vielä ei kuitenkaan tiedetä, kuinka monta saksalaiskaupunkia ottaa ajokiellon käyttöön. Myöskään kieltojen laajuus ei vielä ole tiedossa. Voikin olla, että myös niissä kaupungeissa, joissa kiellot tulevat voimaan, kieltoalue saattaa koskea vain joitakin tieosuuksia.

– Jos ne kiellot ovat laajoja, silloin se vaikuttaa auton hintaan ja silloin tulee se houkutus lähteä hakemaan, sanoo Autotuojat ja –teollisuuden toimitusjohtaja Tero Kallio.

Viime vuonna Suomeen tuotiin poikkeuksellisen paljon käytettyjä autoja. 33 000 tuontiautosta edelleen suurin osa tulee Saksasta. Keskimäärin tuontiauto on yhdeksänvuotias, mutta dieselit ovat hiukan nuorempia.

Tarjontaa voi tulla, mutta onko ostajia?

Trafin rekisteröinneistä vastaava osastopäällikkö Toni Pallaspuro ei usko, että Suomessa kokonaiskysyntä voi merkittävästi kasvaa. Jotta autoja lähdettäisiin tuomaan huomattavasti nykyistä enemmän, pitäisi niiden olla poikkeuksellisen halpoja.

– Mistä suomalaiset saisivat intoa ja rahaa hankkia autoja enemmän kun tähän saakka? Se tuontiauto ei ole korvike uudelle autolle vaan korvike käytetylle autolle. Ympäristön kannalta on ihan sama, onko se käytetty hankittu Saksasta vai Suomesta.

Trafin Pallaspuro muistuttaa, että kieltojen kohteiksi tulevat Euro 5-päästöluokan autotkin ovat ensi vuonna vähintään viisivuotiaita. Uusien autojen myyntiin Suomessa niillä ei pitäisi olla mitään vaikutusta.

Autoteollisuutta edustava Tero Kallio puolestaan laskee, että käytettyjen maahantuonnin vuoksi jäi viime vuonna 5 000 uutta autoa myymättä. Hänkään ei tosin usko, että Saksan kieltodieseleiden tuonti sekoittaisi autokaupan. Voi jopa olla, että niitä ei ole kannattavaa lähteä hakemaan.

– En lähtisi hirveästi vouhkaamaan käytettyjen autojen maahantuonnin kasvulla.

Lue myös: Saksa sallii dieselautojen ajokiellot – Oikeus: ilmasuojelu on tärkeämpää kuin ihmisten oikeus liikkua autollaan