Video näyttää kuinka lomalentokoneen moottori löi lieskoja nousussa Vaasassa – Kuvaaja: "Tajusin, että koneella oli ongelmia"

Tomas Österbergin hiihtoreissulla ottamassa videossa näkyy matkustajakoneen nousukiidossa liekehtivä oikea moottori.

lentoliikenne
Uutisvideot: Vaasan lentokentällä vaaratilanne – lomalennolla kuului kova pamaus ja kone kaarsi takaisin kentälle
Uutisvideot: Vaasan lentokentällä vaaratilanne – lomalennolla kuului kova pamaus ja kone kaarsi takaisin kentälle

Vaasalaisen Tomas Österbergin hiihtolenkki tiistai-iltapäivällä sai dramaattisen käänteen, kun hän oli ihailemassa Vaasan lentokentän läheisiä maisemia.

Yhtäkkiä keskellä aurinkoista talvimaisemaa kuului kaksi kovaa pamahdusta.

– Huomasin, että kone oli nousussa ja tajusin heti, että pamahdukset tulivat siitä ja että koneella oli ongelmia, Österberg kertoo.

Österberg osoitti nopeasti puhelimensa kameran kohti konetta ja sai taltioiduksi nousevasta koneesta vielä yhden pamahduksen ja sen aiheuttaman tulenlieskan.

Kap Verdelle matkalla ollut TUI Airwaysin Boeing 767-kone joutui tekemään hätälaskun myöhään tiistai-iltapäivällä Vaasan lentokentälle. Koneessa kuultiin nousun aikana kovia pamauksia ja sen oikeanpuoleisesta moottorista löi lieskoja.

Juuri tällaisen lieskan Österbergin puhelinkamera tallensi.

– Näin heti ettei se ollut normaali nousu. Tavallisesti koneet vetävät pyörät nopeasti sisään ja nousevat jyrkästi korkealle. Tämä jatkoi matkaansa matalalla ja alkoi sitten kaartamaan suoraan merelle päin, Österberg kuvailee näkemäänsä.

Kone aloitti puolisen tuntia kestäneen kiertämisen Vaasan edustan merialueen yläpuolella tyhjentääkseen polttoainetankkejaan, jonka jälkeen kone laskeutui takaisin Vaasaan turvallisesti. Koneen 328 matkustajaa palasivat Vaasan terminaalin tuloaulaan.

Österbergin kameraotos oli hyvän tuurin ansiota, sillä hän sattui olemaan juuri hiihtolenkillä kiitoradan päädyn kohdalla.

– Asumme tässä lähellä ja kun oli niin kaunis päivä halusin lähteä vähän hiihtelemään. Maisemat olivat niin kauniita, että otin niistä joitakin kuvia Instagramiin, Österberg kertoo.

Puhelin olikin juuri sopivasti käsillä, kun lomalennon hätälaskuun johtaneet tapahtumat alkoivat. Otosta voi pitää onnekkaana.

– Vaikka oli se aika ikävä juttu. Minulla oli ainakin yksi hyvä työkaveri koneessa matkalle lomalle Kap Verdelle. Onneksi tulivat turvallisesti takaisin kentälle, Österberg sanoo.

Lue myös:

Vaasan lentokentällä vaaratilanne – lomalennolla kuului kova pamaus ja kone kaarsi takaisin kentälle