Tupakointikielto tiukkeni Turussa: 106 kiinteistöä savuttomiksi – "Uusi sääntö on tulevaisuutta, ja tämä askel eteenpäin on syytä ottaa"

Toista sataa kiinteistöä hallinnoiva Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy ulottaa tupakointikiellon myös pihamaille. Päätös koskee yli 5 000 asukasta.

Kotimaa
Tupakointi kielletty
Viivi Sihvonen / Yle

Tupakointikielto tiukkenee Turun seudulla. Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy on päättänyt asettaa tupakointikiellon sisä- ja parveketilojen lisäksi myös kiinteistöjen pihamaalle.

Yhtiön mukaan parveketupakointikiellon hakeminen viranomaisilta on kiinteistökohtainen ja siksi turhan hidas prosessi. Tämän vuoksi päädyttiin koko yhtiötä koskevaan päätökseen.

– Vasossa halutaan siirtyä kohti terveellistä asuinympäristöä. Sitä kohti voidaan edetä uusien asukkaiden ja yhtiön välisellä sopimuksella, perustelee Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:n hallituksen puheenjohtaja Konsta Weber.

Halutessaan kiinteistön asukashallinto voi nimetä tontilta alueen, jossa tupruttelua voisi jatkaa.

Uudistus voimaan lokakuussa

Lokakuussa voimaan astuva päätös ei koske Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:n vanhoja sopimuksia. Uusissa asumisoikeussopimuksissa asukas sitoutuu olemaan tupakoimatta kiinteistön alueella.

– Oletan, että uuden tupakointirajoituksen alkuaikoina tulee olemaan jonkin verran napinaa. Uusi sääntö on tulevaisuutta ja tämä askel eteenpäin on syytä ottaa, toteaa Raisiossa Vason kiinteistössä asuva Yhteistyöelin Yten puheenjohtaja Esa Kankaristo.

Vasolla on 106 kiinteistöä Turun seudulla. Päätös koskee kaikkiaan sen reilua 5 000 asukasta.