Lappi 118-harjoitus toi sotilaat ja panssarivaunut Rovaniemen keskustaan

Harjoitus voi haitata liikennettä keskiviikkona.

Rovaniemi
Lappi 118 -harjoitus Rovaniemellä helmikuussa 2018
Poliisi ja puolustusvoimat harjoittelivat panttivankitilanteen purkamista Ounaskosken koulun alueella.Jarmo Honkanen / Yle

Sotilaskalustoa näkyy keskiviikkona aamukymmenestä lähtien Rovaniemen keskustassa, kun puolustusvoimien raskaita ajoneuvoja siirtyy Someroharjun varuskunnasta Valionrannan ja Ounaskosken uimarannan alueelle. Keskustassa harjoittelee päivällä myös aseistettuja jalkaväen sotilaita. Harjoitusalueen tuntumassa liikenne voi hidastua klo 10 -16 välillä.

Maanantaina alkaneessa ja perjantaina päättyvässä Lappi 118 - paikallispuolustusharjoituksessa puolustusvoimat, poliisi, rajavartiolaitos, pelastuslaitos ja muut viranomaiset harjoittelevat kriisitilanteiden varalta. Harjoituksessa on testattu ja testataan toimintaa muiden muassa panttivanki-, pommiuhka- ja suuronnettomuustilanteessa.

Viranomaisten yhteisiä paikallispuolustusharjoituksia pidetään helmi-maaliskuun vaihteessa myös Uudellamaalla, Kuopion seudulla, Vaasan seudulla sekä Mikkelin ja Haminan alueella.

Rovaniemellä harjoitusta johtaa Jääkäriprikaati. Harjoitukseen osallistuu kaikkiaan noin 600 ihmistä.

Lappi 118 - harjoitus
Tiistaina Lapin pelastuslaitos harjoitteli tilannetta, jossa räjähdyksen mukana levisi radioaktiivista ainetta. Altistuneet tuli puhdistaa pakkasesta huolimatta alustavasti ennen hoitoa.Lapin pelastuslaitos