Lapin yliopiston väki järjesti tukimielenilmauksen – "neuvotteluvaatimukset kohtuullisia"

Lapin yliopiston henkilöstö järjesti keskiviikkona mielenilmauksen jolla haluttiin vauhdittaa käynnissä olevia työehtosopimusneuvotteluja sekä tuetaan Helsingin yliopiston lakkoa.

työtaistelut
Lapin ylipiston henkilöstö järjesti mielenilmauksen neuvottelijoiden ja Helsingin yliopiston lakkoilevan henkilöstön tukemiseksi.
Lapin ylipiston henkilöstö järjesti mielenilmauksen neuvottelijoiden ja Helsingin yliopiston lakkoilevan henkilöstön tukemiseksi.Antti Mikkola / Yle

Lapin yliopiston henkilöstö haluaa korostaa sitä, että työnantajapuolen hylkäämä sopimusehdotus on kohtuullinen ja tarkoituksena on saavuttaa yhdenvertaiset palkankorotukset ja torjua työehtojen heikennykset.

Lisäksi mielenilmauksella tuetaan Helsingin yliopiston henkilöstön keskiviikkoista lakkoa. Työnseisaus alkoi keskiyöllä ja kestää 24 tuntia. Lakossa ovat Helsingin yliopiston työntekijät, jotka ovat Jukon, JHL:n tai Pardian jäseniä.

– Me tuemme Helsingin yliopiston henkilöjärjestöjen lakkoa. Lisäksi näyttäisi siltä, että mitättömät 1 – 1,5 prosentin korotukset vuotta kohden eivät ole menossa työnantajapuolelta läpi ja me osoitamme siitäkin johtuvaa hämmästystä tällä mielenilmauksella, perustelee Lapin yliopistolla järjestettyä mielenilmausta henkilöstön valitsema työtaistelupäällikkö Mikko Hyötyniemi.

Lapin yliopiston henkilöstön mielenilmaus järjestettiin keskiviikkona klo 12. Paikalle päässyt yliopiston henkilöstö osoitti kovaäänisesti taputtaen tukensa toisilleen sekä lakkoileville helsinkiläisille. Lopuksi joukko marssi pääaulasta taiteiden tiedekunnan Agoraan ja takaisin.

– Tämä oli sellainen reilun varttitunnin pituinen tilaisuus jolla ehkä myös mittailtiin työtaisteluintoa ja kiinnostusta henkilökunnassa, sanoo tilaisuuden vetänyt Mikko Hyötyniemi.

Yliopistojen henkilöstöä edustavat pääsopijajärjestöt Juko, JHL ja Pardia ovat antaneet lakkovaroituksen 7. maaliskuuta alkavasta lakosta sekä 14. maaliskuuta alkavasta lakosta. Lapin yliopiston henkilöstö liittyy lakkorintamaan 14. maaliskuuta ellei sopimusta saavuteta sitä ennen.