Hyppää sisältöön

Ahvenanmaan raha-automaattiyhdistykselle 50 000 euron sakot rahanpesujutussa – syyttäjä oli vaatinut 700 000:ta euroa

Asiakas pelasi vuosien ajan yhtiön pelejä kavalletuilla rahoilla. Paf ei yrittänyt selvittää rahojen alkuperää.

Pafin nettipeli. Kuva: Yle

Ahvenanmaan raha-automaattiyhdistys Paf on tuomittu sakkoihin tuottamuksellisesta rahanpesusta.

Yksi Pafin peliasiakkaista pelasi vuosien ajan yhtiön pelejä kavalletuilla rahoilla. Ahvenanmaan käräjäoikeuden mukaan Paf toimi törkeän huolimattomasti, kun se ei yrittänyt selvittää rahojen alkuperää.

Paf tuomittiin 50 000 euron yhteisösakkoon. Syyttäjä oli vaatinut yhtiölle 700 000 euron sakkoja. Syyte Pafin entistä toimitusjohtajaa vastaan hylättiin.

Nainen on saanut Ahvenanmaan käräjäoikeudelta tuomiot useista kavalluksista ja törkeistä kavalluksista. Tuomioista ei ole valitettu hovioikeuteen.

Syytteen mukaan Pafissa kiinnitettiin naisen runsaaseen pelaamiseen huomiota ensimmäisen kerran jo touko-kesäkuussa 2011. Pafin edustajat ottivat naiseen yhteyttä tarkoituksenaan selvittää, oliko hänen pelaamisensa hallitsematonta.

Syyttäjän mukaan Paf ei kuitenkaan yrittänyt selvittää rahojen alkuperää, vaikka naisen ammatti kirjanpitäjänä oli tiedossa. Vasta tammikuussa 2012 Paf teki viranomaisille ilmoituksen rahanpesuepäilyistä.

Syyttäjän mukaan yhtiö salli silti naisen jatkaa pelaamistaan. Naisen pelitili suljettiin hänen omasta aloitteestaan lokakuussa 2012.