Aseita myyvä amerikkalaisketju vastasi lukiolaisten huoleen: Vetää puoliautomaattiaseet myynnistä

Yhtiö sanoo haluavansa tehdä jotain käytännössä aseväkivallan ehkäisemiseksi.

ampuma-aseet
Asekauppias esittelee itselataavaa kivääriä
Asekauppias esitteli itselataavaa M&P15 -kivääriä Tuckerissa, Georgiassa. M&P on versio AR-15 -puoliautomaattikivääristä.Erik S. Lesser / Epa

Yhdysvaltalainen retki- ja urheilutarvikeketju ilmoittaa vetävänsä rynnäkkökiväärin tyyppiset puoliautomaattiaseet myynnistä.

Dick's Sporting Goods -niminen yritys toteaa lausunnossa (siirryt toiseen palveluun) kuulleensa opiskelija-aktivistien huolen aseellisesta väkivallasta.

Nuorten käynnistämä kansanliike on osoittanut mieltä aselakien tiukentamisen puolesta eri puolilla Yhdysvaltoja Floridan kouluampumisen jälkeen.

Yhtiö sanoo myyneensä Floridan ampujalle haulikon viime marraskuussa. Kyseessä ei ollut sama ase, jolla ampuja tappoi 17 ihmistä Parklandissa kaksi viikkoa sitten.

– Mutta se olisi voinut olla, yhtiön lausunnossa todetaan.

Ketju on poistanut rynnäkkökiväärityypin puoliautomaattiaseet osasta liikkeitään aiemmin, Sandy Hookin vuoden 2012 joukkoampumisen jälkeen. Nyt se sanoo poistavansa kyseiset aseet kaikista kaupoistaan ja myyvänsä aseita vain yli 21-vuotiaille.

Parklandin Marjory Stoneman Douglas -yläkoulun entinen oppilas avasi koulussa tulen AR-15 -puoliautomaattikiväärillä 14. helmikuuta. 17 ihmistä kuoli ja 15 haavoittui.

Otsikkoa muokattu 6.3. klo 16.58: Vaihdettu sanan rynnäkkökiväärit tilalle puoliautomaattiaseet aseet. Myynnistä poistetut aseet ovat itselaukaisevia puoliautomaattisia aseita, joiden englanninkielinen nimi on "assault rifle".

Lisää aiheesta:

Kivääriyhdistys NRA on ajautunut vaikeuksiin Yhdysvalloissa – jo 15 suuryritystä on vetänyt tukensa