Walmart nostaa aseiden ostamisen ikärajaa

Yritykset rajoittavat aseiden myyntiä Yhdysvalloissa, mutta sillä on todennäköisesti vain vähän vaikutusta myytyjen aseiden määrään.

Aseiden vähittäiskauppa
Aseita Walmartin kaupassa.
Walmartin myymälän asehylly.John Cole / AOP

Yhdysvaltain suurin kauppaketju Walmart nostaa aseiden myynnin alaikärajan 21:een vuoteen. Aiempi ikäraja oli 18 vuotta.

Päätöksen taustalla on kaksi viikkoa sitten tapahtunut Floridan kouluammuskelu, jossa kuoli 17 ihmistä. Ammuskelun jälkeen Yhdysvalloissa on alkanut suuri keskustelu, jossa varsinkin nuoret ovat vaatineet rajoituksia asekauppaan.

Ikärajan oston ohella Walmart lopettaa puoliautomaattiaseiden, samoin kuin niitä muistuttavien leikki- ja ilma-aseiden myynnin.

Suurikokoisten panoslippaiden myynti loppuu myös. Asiasta kertovat yhdysvaltalaiset tiedotusvälineet, mm. The New York Times (siirryt toiseen palveluun).

Parklandin nuoret protestoivat aselakeja vastaan
Yhdysvaltojen sadat joukkoampumiset saavat aikaan protesteja, mutta eivät muutoksia – Miksi?

Walmartilla on Yhdysvalloissa noin 4 000 suurmyymälää, joista noin puolet myy aseita. Walmart on kappalemäärällä mitaten maan suurin asemyyntiyhtiö.

Yhdysvaltain suurin urheiluaseiden myyjä Dick's Sporting Goods päätti samaan aikaan lopettaa puoliautomaattisten aseiden myynnin.

Asiantuntijat arvelevat, etteivät rajoitukset juuri vaikuta myytyjen aseiden määrään valtakunnan tasolla. Yhdysvalloissa on 56 000 asekauppaa, joista monet ovat yksityisten ihmisten omistuksessa.