1. yle.fi
  2. Uutiset

Tunnetko jo pitaijan, sumakin ja durianin? Testaa tietosi eksoottisista hedelmistä ja mausteista

Suomalaisessa keittiössä tuoksuvat yhä useammin kaukomaiden herkut. Testaa, kuinka hyvin sinä tunnet nämä 10 eksoottista hedelmää, maustetta ja ruoka-aihetta.

ruokakulttuuri
Punaisia pitaija-hedelmiä lähikuvassa
Värikkäitä pitaija-hedelmiä löytyy jo monen marketin hyllystä.AOP

Etninen ruoka kiinnostaa yhä enemmän suomalaisia ja se näkyy myös tavallisten ruokakauppojen tarjonnassa. Sekä Keskossa että S-ryhmässä on huomattu, että kysyntä kansainvälistyy sitä mukaa kun esimerkiksi matkustelu lisääntyy. Myös se, että Suomessa asuu yhä enemmän eri kansallisuuksien ja ruokakulttuurien edustajia, näkyy sekä tarjonnassa että kysynnässä.

– Eksoottisten hedelmien myynti kasvaa K-ruokakaupoissa kaksinumeroisin luvuin joka vuosi ja 2017 kasvua tuli 15 prosenttia, kertoo Keskon päivittäistavarakaupan osto- ja myyntipäällikkö Nanette Karttunen.

– Erikoishedelmät edustavat vajaata 2 prosenttia koko hedelmävolyymistä ja näiden myynti kasvoi 20 prosenttia viime vuonna, siinä missä muiden hedelmien myyntivolyymi pysyi entisellään, kertoo valikoimajohtaja Katja Tapio S-ryhmän vähittäiskaupasta.

S-ryhmässä on kirjattu huimia kasvulukuja myös yksittäisten mausteiden myynnissä: esimerkiksi juustokuminan myynti on kasvanut 40 prosenttia ja kurkuman 60 prosenttia parin vuoden aikana.

Keskosta kerrotaan, että alkuvuonna kovassa nosteessa olivat olympialaisten imussa Korea-tuotteet, kuten esimerkisi Kimchi-kaalivalmiste ja Gochujang chilitahna.

Testaa, kuinka hyvin sinä tunnet kotikeittiöiden uudet tulokkaat.

Lue seuraavaksi