Savitaipaleen surmaajan murhatuomio pysyi hovissa

Itä-Suomen hovioikeus piti julmasta surmasta annetun elinkautisen voimassa.

väkivaltarikokset

Murhatuomio runsas vuosi sitten Savitaipaleella tapahtuneesta raa'asta surmasta on pysynyt voimassa Itä-Suomen hovioikeudessa. Näin ollen Etelä-Karjalan käräjäoikeuden tuomitsema elinkautinen vankeusrangaistus säilyi.

Vuonna 1991 syntynyt mies surmasi keski-ikäisen miehen vuoden 2016 marraskuussa viisihenkisen seurueen viinanhuuruisen saunaillan yhteydessä. Hengenmenoon johtanut pahoinpitely oli erityisen raaka.

Murhaaja pahoinpiteli uhriaan nyrkein ja erilaisilla astaloilla. Kuolemansyyntutkinnassa uhrista löytyi yhteensä 96 ulkoista vammaa.

Pahoinpitelyn pituudesta hovioikeus päätyi käräjäoikeuden tuomiosta eriävään näkemykseen. Hovioikeus katsoo, että pahoinpitely on kestänyt varsin pitkään eli siis enemmän kuin vain muutamia minuutteja. Hovioikeuden mukaan ei ole kuitenkaan näyttöä siitä, että pahoinpitely olisi kestänyt yli puoli tuntia, kuten käräjäoikeus aiemmin katsoi.

Itä-Suomen hovioikeuden päätös ei ollut yksimielinen. Yksi kolmijäsenisen hovioikeuden tuomareista katsoi, että surmatyö täytti vain tapon tunnusmerkit.