Rovaniemen teatteri-kiistassa käänne: Hallituksen jäsen vetäytyy

Kuntapäättäjä kertoo haluavansa työrauhan teatteriin.

Hannu "Köyhä" Ovaskainen. Kuva: Ylen vaaligalleria

Rovaniemen Teatterin ympärillä jatkunut kuohunta sai uuden käänteen torstaina, kun teatterinjohtaja Kari Väänäsen kanssa riitautunut päättäjä Hannu "Köyhä" Ovaskainen (kesk.) ilmoitti vetäytyvänsä teatterin hallituksesta elokuun loppuun asti.

– Haluan antaa työrauhan siihen asti kunnes Kari Väänänen lähtee teatterin palveluksesta. Käytännössä kyse on kahdesta tai kolmesta hallituksen kokouksesta, Ovaskainen sanoo.

Ovaskainen lisää, että vetäytymisestään huolimatta hän haluaa olla mukana haastattelemassa ja valitsemassa teatterin tulevaa taiteellista johtajaa.

– Rovaniemeläiset ovat äänestäneet minut kaupunginvaltuustoon ja vielä kohtuullisen isolla äänimäärällä. Minulla on heidän vahva valtakirja katsoa, miten kaupunkilaisten verovaroja käytetään niin teatterissa kuin kaikissa kaupungin toimissa ja sen yritän parhaani mukaan tehdä.

Asian vahvistaa myös Rovaniemen keskustan kunnallisjärjestön puheenjohtaja Maarit Simoska.

– Asiasta on keskusteltu rakentavassa hengessä johtokunnassa ja koemme, että tällä tavalla sekä teatterin työyhteisöön että teatteriyhdistyksen hallitukseen saadaan työrauha, Simoska sanoo tiedotteessaan.

Ovaskainen on ollut teatterin hallituksessa vuoden 2017 alusta lähtien.

Rovaniemen Teatterin johtaja Kari Väänänen riitautui Ovaskaisen kanssa ja ilmoitti eroavansa.

Väänänen: Tämä ei muuta mitään

Rovaniemen teatterin väistyvä johtaja Kari Väänänen sanoo, että Hannu Ovaskaisen ilmoitus ei muuta mitään. Eropäätös pysyy voimassa, kun Ovaskainen pysyy teatteriyhdistyksen hallituksessa.

Väänänen sanoo, että hän on jo lupautunut isoihin projekteihin. Hänellä on edessä neljä isoa elokuvaroolia, joista kolmen kuvaukset alkavat jo tämän vuoden aikana.

Lisäksi Väänänen on lupautunut isoon rooliin Helsingin kaupunginteatterissa ensi syksynä.

Lisätty klo 15:15 Kari Väänäsen kommentit