Hyppää sisältöön

Poliisi: Susihavainnoista tehtävä ilmoitus hätäkeskukseen

Kun ilmoitus tehdään hätäkeskukseen, poliisi voi käydä tarkistamassa tilanteen.

Susi lumisessa säässä. (kuvituskuva) Kuva: Martijn Smit / AOP

Pohjanmaalla on tehty viime aikoina runsaasti havaintoja asutuksen lähistöllä liikkuvista susista. Havaintoja ja kuviakin on jaettu esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Pohjanmaan poliisi toivoo, että ilmoitukset susihavainnoista tehtäisiin aina hätäkeskukseen, jolloin poliisi voi tulla tarkistamaan tilanteen.

– Jos susia on nähty samalla paikalla kolme kertaa, voidaan tehdä päätös eläinten häätämisestä, sanoo viestintäpäällikkö Mikael Appel Pohjanmaan poliisilaitokselta.

Kussakin tapauksessa poliisi harkitsee, kuinka suuri vaara on kyseessä. Jos sudesta tai susista arvioidaan olevan suurta ja välitöntä vaaraa ihmisille, voidaan päätyä sen lopettamiseen.

Tapauskohtainen harkinta vaaratiedotteesta

Poliisi voi varoittaa yleisöä vaaraa aiheuttavista susista esimerkiksi nettisivujensa, sosiaalisen median tai virallisten vaaratiedotteiden (siirryt toiseen palveluun) kautta. Poliisi varoitti lähellä Seinäjoen keskustaa liikkuvasta sudesta esimerkiksi 17. helmikuuta.

Susista varoittaminenkin harkitaan aina tapauskohtaisesti.

– Jos varoittaisimme jokaisesta havainnosta, joka tehdään, ei sillä olisi enää vaikutusta. Jos on välitön uhka, niin silloin varoitetaan Mikael Appel sanoo.

Lue lisää: Polisen: Varnar vi för varje observation som görs har de ingen effekt