1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. eläinlääkärit

Porin yöajan eläinlääkäripäivystys Turkuun ja Tampereelle – poliitikot voivat vielä puuttua päätökseen

Eläinten omistajat ovat huolestuneita ajatuksesta, että sairastuneen eläimen kanssa pitäisi lähteä yöllä maakunnan ulkopuolelle.

eläinlääkärit
Ocicat-rotuinen kissa eläinlääkärin tutkittavana.
Yle

Toimialajohtaja Ulla-Kirsikka Vainio on tehnyt hankintapäätöksen, joka ulkoistaa eläinlääkäripäivyksen pois Porista Turkuun ja Tampereelle.

Päätöksen taustalla on resurssipula. Öisen eläinlääkäripäivystyksen tekijöitä ei ole löytynyt Porista. Eläintenomistajat ovat olleet hyvin huolestuneita ulkoistusuhasta.

Isot säästöt

Ulkoistus on tehty kestämään maakuntauudistuksen alkuun eli huhtikuun alusta ensi vuoden loppuun asti. Pori säästää toimialajohtaja Vainion mukaan tänä aikana 220 000 euroa.

Yöpäivystys koskee kello 23:n ja aamuseitsemän välistä aikaa. Muina aikoina kaupunki tuottaa edelleen itse pieneläinlääkärien päivystyspalvelut Porissa ja muutamassa lähikunnassa.

Poliitikoilla viimeinen sana

Poliitikot voivat vielä ottaa Vainion tekemän ulkoistuspäätöksen käsittelyynsä. Ympäristö- ja lupapalveluiden lautakunta voi käyttää otto-oikeuttaan ja tehdä toisenlaisen ratkaisun. Kaupunginhallitus puolestaan voi ottaa ympäristölautakunnan päätöksen pöydälleen.

– Tekemäni päätöksen tarkoitus on saada asia liikkeelle. Tietysti virkamiehenä toivon, että hankintapäätös pitää. Säästö on merkittävä, Vainio sanoo.

Kaupunginvaltuutettu Mikael Ropo (kok.) keräsi valtuuston maanantaisessa kokouksessa nimilistan, jotta päivystys säilyisi Porissa. Nimiä kertyi yli puolet valtuutetuista poliittisen kentän eri laidoilta.

Ulla-Kirsikka Vainio sanoo, että valtuustoaloitteeseen vastataan erikseen, mutta se ei liity suoraan ulkoistamispäätökseen.

Lue seuraavaksi