Vaasan kissatalon joukkorahoitus ylitti odotukset

Päättynyt joukkorahoitus keräsi kissatalolle yli 80 000 euroa. Nyt vapaaehtoisilla työntekijöillä on edessään uuden kissatalon etsiminen.

joukkorahoitus
Kissoja kissatalon huoneessa
Elina Kaakinen / Yle

Tammikuun puolivälissä käynnistynyt joukkorahoituskampanja keräsi Vaasan kodittomille kissoille 80 300 euroa. Vapaaehtoisvoimin pyöritettävän talon tavoitesumma oli 50 000 euroa, joka ylittyi nyt reippaasti.

Kampanjaan osallistui 1625 yhteisörahoittajaa, joten keskimääräinen lahjoitussumma oli yli 49 euroa.

Kampanjan (siirryt toiseen palveluun) suosio yllätti kissatalon vapaaehtoiset. Kampanjassa minimitavoitteeksi oli määritelty 5 000 euroa, jota kissatalon aktiivi Anna-Liisa Uusikylä piti kovana tavoitteena.

– Tämähän on ollut aivan shokki suorastaan, kun haaveiltiin että jos tuhat euroa saataisiin kokoon, riemuitsi Uusikylä Yle Pohjanmaalle tehdyssä haastattelussa helmikuun lopulla, kun kasassa oli vajaa 60 000 euroa.

Kampanja sai vetoapua muun muassa julkisuudesta tuttujen henkilöiden kautta. Esimerkiksi Michael Monroe vetosi sosiaalisen median tileillään Vaasan kissatalon puolesta.

Koska tavoitesumma ylittyi, on aktiiveilla edessään nyt uuden talon etsintä.

– Joko ostamme sopivan talon tai hankimme tontin ja rakennamme kokonaan uudet tilat, jotka voidaan suunnitella alusta lähtien eläinsuojelutyöhön sopiviksi. Tietysti haluamme myös selvittää, olisiko Vaasan kaupungilla tarjota meille joku tila, pohti Uusikylä helmikuun lopulla.

Vaasan kissatalo (siirryt toiseen palveluun) on toiminut vuodesta 1996 lähtien vanhassa Vaasan kaupungin omistamassa, monien mielestä purkukuntoisessa omakotitalossa. Vuosittain kissatalon vapaaehtoisten avulla lähes 300 kissaa löytyy kodin.