Opettaja piirsi Wordin liitutaululle ja some ihastui: Miten opettaa tietokoneen käyttöä ilman konetta?

Ohjelmistojätti lupasi lahjoittaa opettajalle tietokoneen ja ohjelmistoa.

Afrikka
Tietotekniikka-opettaja Richard Appiah Akoto piirtää liitutaululle tekstinkäsittelyohjelma Wordin näkymän selittääkseen opilaille, miten ohjelmistoa käytetään.
Richard Appiah Akoto opettaa tietotekniikkaa Länsi-Afrikan Ghanassa. Haastavaa siitä tekee, ettei koululla ole tietokoneita.Richard Appiah Akoto

Ghanalaisella opettajalla Richard Appiah Akotolla oli ongelma.

Luokassa oli yli sata teini-ikäistä oppilasta, pian olisi kansalliset kokeet, ja oppilaiden pitäisi ennen sitä hallita tietokoneen käyttöä.

Tietotekniikkaa on pakko hallita, jos mielii lukioon. Akoton koulussa ei kuitenkaan ole ollut konetta yli seitsemään vuoteen.

Mutta opettajalta ei keinoja puuttunut. Akoto otti mitä hänellä oli - liitutaulu ja eriväriset liidut, ja piirsi tekstinkäsittelyohjelma Wordin näkymän siihen.

"Tietotekniikan opettaminen ghanalaisessa koulussa on hauskaa. Rakastan oppilaitani joten teen tarvittavan, jotta he ymmärtäisivät mitä opetan," hän kirjoitti Facebook-sivulleen, jolla hän käyttää nimeä Owura Kwadwo Hottish.

–Halusin, että he näkisivät miltä ikkuna näyttää, jos he olisivat tietokoneen äärellä, Sekyedomasen kaupungissa työskentelevä Akoto kertoi CNN:n haastattelussa. (siirryt toiseen palveluun)

Akoton kuva lähti nopeasti leviämään sosiaalisessa mediassa, ja pian hätyyteltiin jo ohjelmistojätti Microsoftia apuun.

"Hei Microsoft, hän opettaa Wordin käyttöä liitutaululla. Voitte varmasti antaa hänelle tarvittavat resurssit", yrittäjä Rebecca Enonchong kirjoitti Twitterissä.

Pian kuuluikin vastaus: Microsoft lahjoittaa opettajalle tietokoneen ja tarvittavat opetusmateriaalit.

Vaikka se olikin toimiva PR-temppu, Akoto sanoo tarvitsevansa vähintään 50 tietokonetta voidakseen opettaa tietotekniikkaa kunnolla, kirjoittaa uutissivusto Quartz. (siirryt toiseen palveluun)

Toistaiseksi hän joutuu kuitenkin luottamaan piirustustaitoihinsa.

Keskiviikkona Akoto julkaisi kuvan Twitterissä, jossa näkyi hänen laatimansa testikoe oppilaille.

"Onneksi he tiesivät vastaukset", hän kirjoitti.