1. yle.fi
  2. Uutiset

Porilaisraati arvioi Saara Aallon kisakappaleet – onko karhukaupungin suosikki myös Monsters?

Monsters on tähän mennessä ollut suomalaisten suosikki Saara Aallon kisakappaleeksi. Porin levyraadin jäsenten mielestä kaikki kolme laulua kuulostavat laadukkailta, kansainvälisiltä kappaleilta.

Levyraati
Eero Sainio, Veera Korhonen ja Rolf Filander
Eero Sainio (vas.), Veera Korhonen ja Rolf Filander pääsivät arvioimaan Saara Aallon viisukappaleet Yle Porin levyraadissa.Jenni Joensuu / Yle

Saara Aallon Euroviisu-kappale valitaan lauantaina. Ehdolla on kolme laulua: Monsters, Domino ja Queens.

Ylen nettisivuilla olevan ennakkoäänestyksen perusteella suosituin on ensimmäisenä julkaistu Monsters. Onko porilaisraadilla sama suosikki?

Yle Porin toimituksessa järjestetyn levyraadin jäseninä olivat Eero Sainio, jonka projektina on kuunnella 365 levyä vuoden aikana; vuoden 2017 positiivisin porilainen Veera Korhonen; kaupungin DJ-legenda Rolf Filander. Raatilaiset antavat jokaiselle kappaleelle kouluarvosanat 4–10 ja perustelevat pisteensä. Suurin pistemäärä luonnollisesti voittaa.

Monsters

Monsters on ensimmäinen Saara Aallon UMK18-kilpailukappale.
Yle

Veera: Tätä biisiä olen kuunnellut vapaaehtoisestikin, tämä on suosikkini. Saaran laulu kuulostaa tässä oikealta pop-laulajalta, eikä enää sellaiselta prinsessakailotukselta. Jos eksyisin paikalliseen nuorisoyökerhoon muutaman otettuani ja tämä biisi soisi tanssilattialla, olisi varmaan pakko vähän tanssahdella. Vähän kaipaisin enemmän potkua biisin loppuun, mutta ehkä se nähdään sitten livenä. Kouluarvosana 9.

Eero: Alussa Saaran ääni kuulostaa naisartisti FKA Twigsiltä, kenestä itsekin pidän. En normaalisti kuuntele tällaista musiikkia, mutta tämä varmasti toimii viisufaneille. Euroviisuissa tämä varmasti toimisi konfettien ja ilotulitusten kanssa. Arvosana 6.

Rolf: Monsters on myös minun ennakkosuosikkini. Tässä kappaleessa on todella toimiva melodia. Aivan upeaa kansainvälistä meininkiä, toimii todella hyvin. Loistava kappale. Ensimmäistä kertaa tehty jotain tällaista. Arvosana 10.

Domino

Saara Aalto Domino
Yle

Eero: Pidän tästä enemmän kuin edelliseltä. Henkilö rakastuu ja kaatuu kuin domino -vertauskuva on aika käytetty, mutta toimii kyllä tässä yhteydessä. Kertosäe on voittoisa. Arvostan pop-musiikkia, vaikken tällaista ehkä paljoa kuuntelisi. Arvosana 8.

Rolf: Tämä on myös upea kappale, mutta ei ihan yhtä upea kuin tuo edellinen. Melodia on tarttuva, mutta ei ihan yhtä tarttuva kuin Monstersissa. Arvosana 8.

*Veera: *Minä annan tälle lässytykselle arvosanaksi 5. Tämä kuulostaa ihan sellaiselta levyn täytebiisiltä, mikä on mukana ainoastaan sen takia, että levylle saadaan tarpeeksi pituutta. Ihan kivasti huokaillaan, aika tasaista massaa. Kertosäe jää vähän päähän soimaan, mutta ei se välttämättä ole hyvä. Myöskään Saaran ääni ei pääse tässä ihan oikeuksiinsa.

Queens

Saara Aalto - Queens
Ville Paul Paasimaa / Yle

Rolf: Nyt täytyy kyllä sanoa, että mikä tahansa näistä kappaleista valitaan, niin Suomella on sitten vuoden 2006 Lordin voiton jälkeen erinomaiset mahdollisuudet ja aihetta ylpeyteen. Tässä oli vähän nousuja ja laskuja, tulee mieleen vähän Lady Gaga ja Christina Aguilera. Arvosanaksi annan 8.

Veera: Tämä kuulostaa jopa enemmän euroviisumaiselta biisiltä kuin Monsters, josta pidän enemmän. Tästä tulee myös mieleen sellainen 2000-luvun alun brittiläinen tyttöpoppi, mistä ainakin itselle tulee nostalginen olo. Ja tässä on vihdoin se Euroviisu-kappaleeseen kuuluva modulaatio! Myös tuo Queens-teema sopii hyvin Euroviisuihin. Arvosanaksi 7.

*Eero: *En oikein tykännyt Saaran äänestä tässä niin paljon. Vaikken hänen musiikistaan tykkääkään paljon, kaikki kunnioitus hänelle, että pääsi X Factoriin ja on LGBT-yhteisössä mukana. Tälle kappaleelle antaisin arvosanaksi 5.

Porilaisraati on puhunut – Monstersin pitäisi olla Saara Aallon kisabiisi. Lauantaina selviää, onko muu Suomi samaa mieltä.

Pisteet:

Monsters 25

Domino 21

Queens 20

UMK18: Saara Aalto, la 3.3. klo 19.00, Yle TV1, Yle Areena ja Yle X3M.

Lue seuraavaksi