Lauttasaaresta kadonnutta nuorukaista etsittiin Helsingin edustalla – toistaiseksi ei tuloksia

Helsinkiläinen mies poistui kotoaan torstaina 1. maaliskuuta, eikä hänestä olen sen jälkeen tehty havaintoja.

kadonnut henkilö
Poliisiauto lauttassaren rannassa.
Etsinnät keskittyvät Lauttasaaren länsipuolelle ja lähisaariin.Jussi Nukari / Lehtikuva

Helsingissä Lauttasaaren seudulla on lauantaina järjestetty kadonneen etsinnät. Helsingin poliisilaitoksen yleisjohtaja, komisario Esa Pennanen sanoo, että etsinnät aloitettiin kello 9:n aikaan.

– Koko päivä on etsitty, eikä ole löytynyt miestä. Etsinnät lopetetaan sitten, kun tuntuu siltä, että ei ole mitään etsittävää tai viimeistään sitten, kun tulee pimeä vastaan, kertoi Pennanen lauantai-iltapäivänä Yle Uutisille puhelimitse.

Etsinnät keskittyvät Lauttasaaren länsipuolelle ja lähisaariin.

Pennasen mukaan etsinnässä ei lauantaina tapahtunut edistystä. Tällä hetkellä poliisin käsitys on se, että mies olisi lähtenyt hiihtolenkille, mutta tästäkään ei ole saatu varmistusta.

– Kukaan ei ole nähnyt, onko hän lähtenyt hiihtämään. Sukset vain puuttuvat kotoa.

Pennasen mukaan jatkotoimenpiteiden tarve arvioidaan päivän päätteeksi.

– Vielä ei ole suunnitelmaa tuleville päiville.

Illan tultua poliisi lopetti etsinnät Lauttasaaren lähistön merialueella ja saarilla. Pennanen kertoi alkuillasta STT:lle, että alue saatiin tarkastettua, mutta mitään viitettä kadonneesta ei löydetty.

Etsinnöissä mukana poliisi, merivartiosto ja vapaaehtoisia

Lauantaihin etsintöihin osallistuu useita Vapaaehtoisen pelastuspalvelu Vapepan jäseniä, merivartiosto ja poliisi. Pennanen kertoo, että etsinnöissä on apuna ilmatyynyalus, moottorikelkkoja, lennokkeja ja iltapäivällä lentokone on haravoinut laajempaa aluetta.

Miehen tuntomerkit ovat seuraavat: 172 cm, hoikkarakenteinen, pitkähköt ruskeat hiukset (usein ponihännällä), paljon finnejä kasvoissa.

Vaatetus: Katoamishetkellä miehellä oli oletettavasti yllään havunvihreä hupullinen anorakki, mustat/tummanharmaat tuulihousut ja mukanaan siniset Atomic-merkkiset sukset, joissa on Inka-teksti.

Havainnot miehestä pyydetään ilmoittamaan sähköpostitse osoitteeseen vakivaltarikosyksikko.helsinki@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun) . Akuutissa tapauksessa poliisi neuvoo soittamaan hätänumeroon 112.