Liikenne menee sekaisin Rovaniemellä

Ounaskosken sillan remontti laittaa Rovaniemen ydinkeskustan liikenteen uusiin uomiin kahdeksan kuukauden ajaksi.

Rovaniemi
Ounaskosken silta
Ounaskosken silta vuonna 2015Jarmo Honkanen /Yle

RovaniemiRovaniemellä on tiedossa suuria muutoksia liikenteessä. Ounaskosken yli kulkeva silta suljetaan 5.3. liikenteeltä siltaremontin vuoksi. Ounaskosken silta pysyy suljettuna noin kahdeksan kuukauden ajan.

Kemijoen yli pääsee ydinkeskustassa nyt vain Jätkänkynttilää pitkin. Kaupunki suosittelee, että Saarenkylästä ajettaisiin keskustaan Kuusamontien ja Nelostien kautta.

Siltaremontti ei vaikuta junaliikenteeseen.

Muutoksia myös linja-autovuoroihin

Ounaskosken siltaremontti vaikuttaa myös linja-autoliikenteeseen Rovaniemellä. Ounaskosken sillan kautta normaalisti ajettavat vuorot kiertävät remontin ajan Jätkänkynttilän kautta.

Muutos koskee vuoroja 1A, 3, 5, 6, 9, 10, ja 12. Ne kulkevat remontin ajan Ounasvaaran puolelle reittiä Valtakatu-Aallonkatu-Pohjanpuistikko-Kajaanintie, josta ne jatkavat normaalireitilleen. Linjat palaavat keskustaan reittiä Kajaanintie-Ounaspuistikko-Valtakatu, josta ne jatkavat normaalireitilleen.

Lisäksi linja numero 12 muuttaa reittiään siten, että se ei käy enää Vaaralassa asti.

Reittimuutokset eivät vaikuta aikatauluihin.

Vältä Jätkänkynttilää, jos voit

Jätkänkynttilän silta ruuhkautuu väistämättä, kun Ounaskosken silta suljetaan liikenteeltä. Ruuhkia on todennäköisimmin aamulla kahdeksan maissa ja iltapäivällä neljän ja kuuden välillä. Liikenne voi ruuhkautua myös Ounaspuistikon ja Toripuistikon sekä Jäämerentien ja Jätkänkynttilän risteyksissä. Jos kuljet autolla ja lähtöpaikkasi tai määränpääsi ei ole Ounasvaaran puolella, kannattaa välttää Jätkänkynttilän siltaa. Esimerkiksi Saarenkylästä keskustaan tulijoiden kannattaa ajaa Jäämerentien sijaan Kuusamontien ja Nelostien kautta.

Varaa matkaan normaalia enemmän aikaa

Jos et voi välttää ajamasta Jätkänkynttilää pitkin, varaa matkaan normaalia enemmän aikaa. Suosi busseja ja kimppakyytejä Mitä useampi hyppää remontin aikana bussiin tai käyttää kimppakyytejä, sitä vähemmän Jätkänkynttilän silta ruuhkautuu yksityisautoista. Paikallisbussit, jotka normaalisti kulkevat Ounaskosken sillan kautta, koukkaavat remontin ajan Jätkänkynttilän sillalta. Lisätietoa remontin aikaisista poikkeusreiteistä löytyy Rovaniemen kaupungin sivuilta.

Pyörällä tai kävellen olisit jo perillä

Jos asut kohtuullisen matkan päässä Jätkänkynttilän sillasta, nyt voi olla oikea aika jättää auto kotiin. Pyörällä tai kävellen pääset luultavasti nopeammin keskustaan ja takaisin kuin autolla.

Tee tilaa hälytysajoneuvoille

Ambulanssien ja muiden hälytysajoneuvojen tulee päästä kulkemaan mahdollisimman sujuvasti siltaremontista huolimatta. Jos näet tai kuulet hälytysajoneuvon pyrkivän ohitsesi, tee kohteliaasti tilaa.

Älä oikaise jään kautta

Vaikka Jätkänkynttilän sillan kautta koukkaaminen pidentäisi matkaasi, älä oikaise jään kautta Jätkänkynttilän tai Ounaskosken sillan lähettyviltä. Joen ylitys on hengenvaarallista kaupungin keskustan kohdalla. Ainut turvallinen ja varma tapa päästä perille on käyttää Jätkänkynttilän siltaa.

Jos ärsyttää, mieti remontin lopputulosta

Ounaskosken silta remontoidaan, jotta se olisi aiempaa parempi sillan käyttäjille. Silta maalataan, ajotien asfaltti uusitaan, ja kevyen liikenteen väyliä levennetään. Myös sillan valaistus, kaiteet ja kevyen liikenteen väylien lankutus uusitaan.

Lähteet: Rovaniemen kaupunki

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus